Close

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66

Wątek: D90 czy warto??

Domyślnie

Hehe, dwie zaślepki na obiektywy

"Nareszcie Twoje obiektywy wolne od rys i zadrapań dzięki profesjonalnym zaślepką."

Daruj sobie takie zestawy. Kup body + podstawowy obiektyw kitowy i ucz się powoli.
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Daj sobie spokój z tym zestawem. Większość to i tak śmieci. Kup lepiej na początek D90 + N18-105. Będzie w miarę uniwersalne, choć do makro nie bardzo się nada sam z siebie. Możesz dokupić pierścienie (taniej) albo obiektyw typowo makro(drożej ale efekt będzie lepszy).
    Buduję szklarnie...

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi
    Oferta niby kusząca ale tylko na pierwszy rzut oka..

Domyślnie

zetakpowiem:

Zapoznaj się z tematami dla początkujących, poczytaj o obiektywach. Dużo z tego wyciągniesz i będziesz niedługo wiedział co z czym się składa i co jest Ci potrzebne. Natenczas 18-105 i D90 to chyba dobry wybór
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nem Zobacz posta
    Hehe, dwie zaślepki na obiektywy
    "Nareszcie Twoje obiektywy wolne od rys i zadrapań dzięki profesjonalnym zaślepką."
    nie dość że oszust to na dodatek analfabeta

I moim zdaniem ten zestaw to wybitna tandeta

Bardzo rozsądnym obiektywem dla startujących w systemie nikona jest 18-105VR + stałka dla zabawy z głębią ostrości (polecane i tanie 50/1.8 i 35/1.

Ja właśnie się przesiadam z tego co mam w podpisie na d90 + 16-85 + 10-20 + 35/1.8 + sb-600
    D300s | N17-55 | S10-20/4-5,6 | SG3-IR | Marumi CPL Super DHG | Velbon cx-888 | Tamrac Pro 12 | Tamrac System 3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cervandes Zobacz posta
    Ja właśnie się przesiadam z tego co mam w podpisie na d90 + 16-85 + 10-20 + 35/1.8 + sb-600
    A z jakiej przyczyny zmieniasz standard na 16-85?

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów