Witam,
Czy lepiej jest kupic według was Nikona D90 czy może Sony alfe 550??
Bo już nie mam pojęcia czytając te wszystkie strony.
Szukaj
Witam,
Czy lepiej jest kupic według was Nikona D90 czy może Sony alfe 550??
Bo już nie mam pojęcia czytając te wszystkie strony.
D90 - bo wchodzisz w sprawdzony system Nikona
a na poważnie, subiektywnie właśnie D90, więcej szkieł, lepiej dostępne, w miare zmiany na coś lepszego z górnej półki Nikon ma przewagę.
--- millerkrzysztof.com ---
Czytałem testy sprawdziłem jakość szkiełek jeżeli chodzi o cenę wykonanie plastykę obrazu i sam obecnie mam D90 i nie żałuję zakupu.
Core 2 Quad q9650 | 8 GB OCZ Reapier | EVGA GTX 680 SC SIGNATURE 2GB | Be Quiet P11 1000W | Win 10 Pro x64 | 120gb SSD | 3TB HDD| CG243W |
Poza tym faktycznie nikon to sprawdzona firma jeżeli chodzi o sprzęt fotograficzny. Szkoda że tylko u nas kuleje serwis .
Ale dzięki bogu nie trzeba często o ile w ogóle z niego korzystać.
Ja bym na dzień dzisiejszy nadal brał D90.
Core 2 Quad q9650 | 8 GB OCZ Reapier | EVGA GTX 680 SC SIGNATURE 2GB | Be Quiet P11 1000W | Win 10 Pro x64 | 120gb SSD | 3TB HDD| CG243W |
Ciekawe kto poleci soniacza i sie wylamie?
![]()
Chyba to jest Nikon z literką D
zapytaj na forum SonyTu chyba każdy powie to samo...
tam z resztą też powiedzą to samo- to znaczy- nie to samo co tu
D90- jest bardzo dobrym aparatem, narzędziem do fotografowania- dla zaawansowanego amatora, Alfa 550 nie jest aparatem słabym- według mnie dla większego amatora, ale chociażby ze względu na kitowy obiektyw nie wybrałbym na pewno tego od Sony- 18-55Sony ma ciekawą optykę- ale nie znajdziesz tam większości szklarni z Nikona
![]()
No i cena optyki Sony. Jest drogo.
kup co chcesz, przecież to Twoje pieniądze, abyś tylko robił zdjęcia, dobre zdjęcia...
puszka i kilka oczek do niej
Skontaktuj się z nami