Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Zapraszam............

.........na zimowy spacer po parku szczytnickim

Domyślnie

Chyba musisz jeszcze potrenować... Znajdź jakiś ciekawszy obiekt do fotografowania, albo ujmij te trawy w inny sposób. W tym zdjęciu nie ma nic, na czym można zawiesić oko. Ogólny chaos według mnie.
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k...." - J.Piłsudski

Domyślnie

Nie ma generalnie nakazu trzymania się ściśle określonych zasad/reguł, a wręcz przeciwnie na określonym poziomie wypada te zasady/reguły świadomie łamać.
    Niemniej mnie osobiście fotografia krajobrazu bardzo mocno kojarzy się z wieloplanowością i świadomym budowaniem kadrów.
    Moim zdaniem ta fotografia jest gdzieś w połowie drogi między świadomym kadrowaniem a łamaniem zasad
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

mnie ta praca nie porywa...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrytux Zobacz posta
    Nie ma generalnie nakazu trzymania się ściśle określonych zasad/reguł, a wręcz przeciwnie na określonym poziomie wypada te zasady/reguły świadomie łamać.
    Niemniej mnie osobiście fotografia krajobrazu bardzo mocno kojarzy się z wieloplanowością i świadomym budowaniem kadrów.
    Moim zdaniem ta fotografia jest gdzieś w połowie drogi między świadomym kadrowaniem a łamaniem zasad

Domyślnie

Ostrytux bardzo dziękuję za Twoją wypowiedź. Dla mnie tym bardziej cenną, gdyż pochodzi od osoby, której dorobek bardzo przypadł mi do gustu. Do przemyślenia.

Pablo0102 i alfapasje dzięki za odwiedzinki i opinię. Wiemy, nie każdemu musi się podobać.

To zdjęcie to moja chwila i trudno o obiektywizm. Stąd prośba o opinie. Zdjęcie popełniłam świadomie. Mnie spodobał się spory kontrast między tymi pałkami, a brylantowym śniegiem. To zdjęcie prosto z puszki, więc pewnie nie ukazuje wszystkich walorów. Może ktoś zechce się z nim pobawić. Liczę na Was Czarodzieje.

No, Greg77 tylko uśmiech. Wysil się proszę i napisz coś o zdjęciu.

Domyślnie

To zdjęcie nie jest tak do końca złe tylko .... :

1. Szkoda koloru - w BW nie widać tych kryształowych odbić śniegu, a zapewne dodały by uroku i pokazały mrozek , który domyślam się tam panował.

2. Przydałaby się mniejsza GO (głębia ostrości), ale tu rozumiem mogłaś mieć ograniczenia słoika.

3. Skoro nie masz rozmytego drugiego planu to wystemplowałbym (usunął) te krzaczki u góry kadru oraz na lewo od pałek.

4. Poprzez lekkie podostrzenie i większy kontrast uwypukliłbym fakturę śniegu na pierwszym planie.

Myślę, że ta fotografia wiele by zyskała po tych poprawkach.

daniewa - widzę , że jesteś z Wrocka, jakby coś to mogę na miarę moich możliwości czasowych pomóc.

Uprawnienia umieszczania postów