Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: portretowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puchbeary Zobacz posta
    Czytam to forum od miesięcy i musze wam powiedzieć jedno - wiedze macie okrutną na temat fotografi i zdjęć ale ni cholery nie potraficie okazą cierpliwości i zrozumienia dla tych którzy zaczynają.
    [...]
    Chyba nie o to chodzi. Czy żeby wyrazić krytyke trzeba od razu udowodnic swoją wyższość?
    A gdzie tu widzisz udowadnianie swojej wyzszosci? Krytykujemy, bo mamy do tego prawo -- dzieki temu, ze mamy wiecej doswiadczenia i przerabialismy juz wiele lat temu tandetne efekciki, ktore kompletnie nic do zdjec nie wnosza, a jedynie niszcza caly efekt.

IMHO Wypowiedź Stiga "Sorry, ale jesli sam tego nie widzisz, to na co Ci nasze tlumaczenie...?? to zarozumialstwo.
    Zarozumialstwo? Bo co? Bo powinienem 5-ty raz z kolei napisac to samo? Kolejny raz mam tlumaczyc w tym samym watku, ze ta obrobka jest spaprana, a kosmicznie przesycone oczy o nienaturalnym kolorze -- to nie jest nic ladnego? Skoro wystawiajacy zdjecia, co chwile probuje mi udowodnic swoja racje, to myslisz, ze chce mi sie tracic czas, na kolejne -- te same slowa? Postanowilem wiec j.w. -- skoro sam tego nie zrozumie, to moje n-te pisanie o tym nie ma najmniejszego sensu.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Dla ciebie to kolejny raz tłumaczenie tej samej kwestii kolejnemu użytkownikowi ale on to słyszy pierwszy raz. A co do wyższości to chodzi mi o inne posty nie tylko tu - wiesz czasami odnosze wrażenie że uważacie że każdy potrafi robić zdjęcia na poziomie profi a jeśli ktos tego nie potrafi jest przez was traktowany jak profi który nagle zgłupiał. To może moje li tylko odczucie ale jak rozmawiam z innymi znajomymi fotografami z mojego otoczenia to oni mają podobne. Krytyka JEST POTRZEBNA ale konstruktywna. Wybacz Stig - ale przy całym moim - uwierz mi - duzym szacunku dla twojej wiedzy -uważam że sformułowanie tak wypowiedzi : ""Sorry, ale jesli sam tego nie widzisz, to na co Ci nasze tlumaczenie...?? jest dla mnie zarozumialstwem i udowadnianiem własnej wyższości.
    To jakbys powiedział "nie chcesz słuchac rad mądrzejszych od siebie chłopczyku to baw się dalej swoja zabaweczką..."
    Bardzo przepraszam za OT i Ciebie rowniez Stig jesli poczułes się w którejkolwiek chwili urażony tym co piszę.

Domyślnie

Dla ciebie to kolejny raz tłumaczenie tej samej kwestii kolejnemu użytkownikowi ale on to słyszy pierwszy raz.
    Pierwszy? Badz laskaw przetrawic cala dyskusje od samego poczatku i zwroc uwage ile razy tlumacze mu to samo, co i tak nie konczy sie zadnym zrozumieniem z jego strony.

Krytyka JEST POTRZEBNA ale konstruktywna.
    A gdzie tu widzisz brak konstruktywnej krytyki? Wyraznie oznajmiam, ze to co zrobil, jest tanim i tandetnym efekciarstwem i nie ma zadnego wplywu na wartosc zdjec. Nie napisalem -- "jest do dupy i koniec". Umotywowalem -- dlaczego mi sie nie podoba. To jest KONSTRUKTYWNE. Daje mu dodatkowa wiedze, czego nalezy unikac. Jesli przyjmie ja do wiadomosci -- nastepne zdjecia pozbawione tych "cudow na kiju" -- beda lepsze. Jesli beda lepsze dzieki temu co powiedzialem, to jak inaczej to nazwac? Zeby tak sie jednak stalo -- musi to wziac pod uwage. Chyba, ze nie ma zamiaru, co probuje nam po kazdej odpowiedzi udowodnic. Jesli tego nie zrobi -- to wszystkie konstruktywne uwagi mozna o kant d... potluc.

Wybacz Stig - ale przy całym moim - uwierz mi - duzym szacunku dla twojej wiedzy -uważam że sformułowanie tak wypowiedzi : ""Sorry, ale jesli sam tego nie widzisz, to na co Ci nasze tlumaczenie...?? jest dla mnie zarozumialstwem i udowadnianiem własnej wyższości. To jakbys powiedział "nie chcesz słuchac rad mądrzejszych od siebie chłopczyku to baw się dalej swoja zabaweczką..."
    Bo taki wlasnie jest sens mojej wypowiedzi. Po to wlasnie uczacy sie, wystawiaja zdjecia na forum -- zeby sie czegos nauczyc. Jesli nie chca sie uczyc -- to po co my mamy sie produkowac? Skoro nie maja brac pod uwage naszych komentarzy -- to w jakim celu ich oczekuja?
    A zarozumialstwem, to byloby gdybym zdjecia skomentowal w ten sposob: "Wszystko do dupy! Zobacz jak ja to robie!"...
    Wiekszym problemem, calkowicie przez Ciebie niedostrzeganym, jest megalomania mlodych. W tej dyskusji nie jest zle nastawienie "lepszych" do nowicjusza, tylko przeswiadczenie tego ostatniego, ze splodzil cos pieknego... Mimo, ze nikomu sie to nie podoba -- nie potrafi wyciagnac z tego zadnej lekcji, nadal tlumaczac ze "tak jest super-extra" (przenosnia)...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Troche racji moze i masz. Dobra, nie miejsce to i nie czas na taką polemikę. EOT (reszta na PW)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukas_78 Zobacz posta
    Ucze się fotografii i robię różne experymenty, zdjecie ma podobną ilość przeciwników jak i zwolenników, jeden z oglądających wytknął błędną perspektywę w której pokazałem męzczyznę i z tym się zgadzam.

Jesli chodzi o zęby (druga fotka) stig faktycznie przesadziłem...no ale oczy ? Nie wiem czy masz zastrzeżenia co do obróbki czy też do koloru ? Być może faktycznie sa nienaturalne jesli się na nie spojrzy , ale czy muszą być ? A 3 fotka >? Tez nie do zaakceptowania ? Tam nie ma retuszu oczu i zębów...

pozdrawiam
    ...a czy fotka musi być w ogóle zaakceptowana ?! - "być albo nie być - oto jest pytanie" - NIC nie musi być - zacznij od nowa!...robcio

Domyślnie

tylko niebieskie ? a piwne ,szare itp.?
    Janeek
    ________
    Pełen SafePaq

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów