Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    Oszczędny w słowach Awatar Wojciech
    Miasto
    Wrocław/Gdynia / Ś-cie

Domyślnie Klient poczty email

Witam

Sluchajcie mam problem z moim programem, klientem poczty email, mianowicie nie sciaga mi moich pelnych woiadomosci tylko naglowki po zmianie takze szaleje w podobny sposob, ustawienia programu thunder.3.0 nie pomagaja mam w zwiazku z tym pytanie jakiego jakich, klientow poczty email uzywacie jaki jest najlepszy, moje glowne konto jest na gmalu takze interesuje mnie rowniez sciagniecie wiadomosci oraz etykiet(grup), serdecznie pozdrawiam czekam na info
    wojtek
    Stary ale jary ... D70s, D90 Nikkor 18 -200 VR, 18-105 VR, 24mm, 50mm, SB 600 + filtry
    Regards
    Wojciech

Domyślnie

Chwileczke, spokojnie. Napisz spokojnie i rzeczowo o co Ci chodzi. Pytanie pomocnicze: Jaki masz program pocztowy? TB 3, czy same ustawienia z niego?
    Ja z TB nie mam zadnego problemu, a maili mam w cholere. OE mial "ficzer", w ktorym to po przekroczeniu 1GB laczniej wagi dla maili lubil gubic je i ogolnie wariowac.

Oszczędny w słowach Awatar octopus
    Miasto
    Poznań, Konin

Domyślnie

Sprawdź wszystko czy dobrze ustawione, serwery pop (też smtp) i porty. Klient mail najlepszy? nie mam takiego, do każdego coś mam ale jak w winXP to wbudowany Outlook Express daje rade, jak nowsze systemy lub linux to Thunderbird 3. Ten ostatni nie powinien mieć kłopotów ze ściąganiem całej poczty. Może masz jakieś filtrowanie włączone?

pozdrawiam

Domyślnie

Tez uzywam Thunderbirda 3, i nie mam zadnych problemow ze sciaganiem poczty.
    Ciekawe podejscie -- zamiast poszukac rozwiazania, szukasz innego programu?

Nie masz czasami zaptaszkowanej o jednej opcji za duzo?

Ostatnio edytowane przez stig ; 23-02-2010 o 21:44
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Miasto
    Wrocław/Gdynia / Ś-cie

Domyślnie Tb 3.0

ok na spokojnie, jesli skonfiguruje konto jak np. zalecil stig, to oczywiscie dziala ale z 1200 emaili sciaga mi tylko 350 tylko sam inbox z tego wychodzi, konto mam na gmail, mam tam stworzone etykiety (gruby wazne, praca itd) ... po zalecanej konfiguracji etykiety podpiete na gmailu nie pojawiaja sie w TB 3.0 (ustawienia na pop)ale gdy program ustawi sam all w auto(imap) wtedy wszytsko dziala poprawnie po za tym ze mamy tylko naglowki, jesli macie rade walcie smialo bo zyc sie nie da
    pozdrawiam wojtek
    Stary ale jary ... D70s, D90 Nikkor 18 -200 VR, 18-105 VR, 24mm, 50mm, SB 600 + filtry
    Regards
    Wojciech

Domyślnie

Zeby wszystko dzialalo jak nalezy, musisz miec skonfigurowane konto google jako IMAP a nie POP3. Ja wrzucilem screena z konfiguracji typowego serwera POP3.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Miasto
    Wrocław/Gdynia / Ś-cie

Domyślnie Tb 3

czesc stig
    no widze ze tez nie spisz
    teoretycznie sie zgadza ale jak ustawiam IMAP to sciaga mi tylko naglowki i w opcjach nie ma mozliwosci wylaczenia / wlaczenie pobierania na glowkow,
    zawsze mam konfig mi sie w automacie i na reke w opcji tylko naglowki
    ok dzieki za info
    pozdrawiam
    Regards
    Wojciech

Domyślnie

TB 3 ma Wizarda do ustawiania poczty. W wielu przypadkach jednak nie dziala jak nalezy. Tak wiec stworz sobie nowe konto, wpisz login, haslo i jak zauwazysz, ze TB probuje sam wszystko ustawic, daj na "Zatrzymaj", a potem idz do konfiguracji.
    Dobrze bedzie tez, jak poczytasz na google (nie chodzi o wyszukiwarke), jak nalezy skonfigurowac ich poczte. Na bank maja screeny z TB z poprawnymi ustawieniami.

Miasto
    Wrocław/Gdynia / Ś-cie

Domyślnie Tb 3

Dzieki za info, teoretycznie wszystko zrobilem jak piszecie ale wciaz cos sie nie zgrywa poprawnie chyba przejde znowu na Imap z niestety naglowkami, pozdrawiam Wojtek
    Regards
    Wojciech

Domyślnie

Thunderbird ma opcję natywnej współpracy z Gmail, ale nie wiem od której wersji:

Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów