piter i właśnie z tego powodu obawiam się tamrona oraz sigmy. Jedno ostrzy drugie nie ostrzy itd.
Szukaj
piter i właśnie z tego powodu obawiam się tamrona oraz sigmy. Jedno ostrzy drugie nie ostrzy itd.
Aparat + szkła.
W sklepie internetowym nie bardzo.![]()
Aparat + szkła.
Mam 16-85 od nowości. Kupiłem na podstawie testów dostępnych w internecie, duży, cięzki, metalowy, solidny.
tutaj http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=126781 są moje pierwsze zdjęcia makro wykonane 16-85+ soczewka +4 za 20 zł prosto z allegro.
Ktoś tam na końcu watku wyostrzył moje zdjęcie.
To mówi samo za siebie.
jak ktoś chce kupić plastik to prosze bardzo, ale nie polecam(kolega kupił uzywane plstik 18-55 i metal 70-210, tak wszystko się "chwieruta", a w 16-85 chodzi ciężko precyzyjnie, i AF jest super szybki), dokupiłem Micro Nikkora 60/2.8, jest niewiele ostrzejszy a w testach pieją nad nim z zachwytu, wniosek jedyna utrata ostrości jest w 16-85 na moch zdjęciach z powodu użycia - pardon my french - "gównianej" soczewki macro....
Dantenius dzięki za opinię a i fotki są nieliche. W sumie to nie wiem czy znajdę coś lepszego w tej kasie.![]()
Aparat + szkła.
poszukaj na naszym forum - był nawet nie jeden watek o tych przypadłościach. Dodam tylko że dwóch moich kumpli mieli te same problemy z Tamponem w wersji z mocowaniem Canon. Z tym że u mnie pomagało wyłączenie i włączenie body a oni musieli odpinać szkło na sekundę (mam na myśli wieszający się AF).
Polsar74 ma rację... Szkło dobrze działające z jednym body z drugim może już kiepsko współpracować. Tak więc nie zawsze wina leży po stronie szkiełka.![]()
Aparat + szkła.
Skontaktuj się z nami