Szukaj
|Remos miał na myśli XP na Virtualbox, co do 7 to jest tak jak napisał Grzybu ale tylko w tych wersjach gdzie oficjalnie jest wspierany XP Mode, w Home Edition możesz postawić zgodnie z opisem ale musisz wtedy mieć legalną wersję XP do zrobienia instalacji..
Bo XP mode to zwykla maszyna wirtualna z Windowsem XP postawiona na Microsoft Virtual PC, tyle ze lepiej zintegrowana z shellem niz standardowe Virtual PC.
Zanim wydasz kase na upgrade, to sciagnij sobie owego Virtual PC i zainstaluj na nim XP (nawet lewego) - wtedy sie okaze, czy bedzie hulac. Powinno, jesli przejmiesz w maszynie wirtualnej urzadzenie USB, ale tak mowi teoria... jak z praktyka bedzie to lepiej sprawdzic.
Aha - nie wiem, jak XP Mode, ale zwykle Virtual PC nie wymaga wirtualizacji w procesorze do dzialania (choc to pomaga na szybkosc).
Zawsze mozesz tez pokombinowac z VMWare czy Virtualboxem, bo rozwiazanie Microsoftu jest dosc ograniczone.
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Jeśli chodzi o to USB to dziś np bawiłem się z ActiveSync pod XP Mode i nie wszystko chodzi tak jak bym chciał, przykładowo podpinam sobie HHC w kołysce - jedyna opcja jaka pozwala na uruchomienie dostępu przez AS pod XP Mode wygląda tak. Pod 7 normalnie uruchamia się windows mobile device center, ok, urządzenie łączy się pod 7 - w tym samym czasie na XP Mode nic zero reakcji, więc tam wtedy dopiero jak się zainicjowało pod 7 klepię dodanie urządzenia USB i wyłączam w połączeniu pod 7 (podłączanie przez USB w WMDC) i dopiero normalny AS pod XP mode widzi urządzenie - także trochę taka zabawa, nawet co ciekawe działa z reg'iem ustawiającym połączenie Quest Only w AS.
"Upewnij się tylko, czy Twój procesor ma funkcję wirtualizacji. Podobno niektóre Intele, pomimo tej funkcji nie są w stanie uruchomić wirtualnych maszyn."
Sprawdziłem wcześniej - ma.
"Spróbuj tego tricku - http://www.osinfo.pl/artykuly/window...ium?page=0%2C0
bez upgrade na razie i przetestuj czy pójdzie tak jak napisałem.."
Tylko do tego tricku trzeba mieć Win XP SP3. Mam lagalny XP SP1 i nie wiem czy można potem uaktualnić do SP3.
Chyba zdecyduję się kupić upgrade, zresztą miałem taki zamiar zanim przyszło mi do głowy, że może uda się uruchomić skaner w Win XP Mode.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za porady. B.
NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.
"SP3 jest całkowicie legalny.."
To wiem, chodziło mi o to czy można w ten wirtualny XP zainstalować SP3.
Co to za problem - bierzesz legalny XP, który posiadasz + programik nLite > robisz sobie XP z sp3 zintegrowany i masz XP SP3 pod Virtual PC - stawiasz testujesz i po kłopocie.
http://www.nliteos.com/nlite.html
Właśnie dzisiaj dostałem i zainstalowałem upgrade do Win 7 Ultimate + Win XP Mode i Windows Virtual PC. Trochę trwało zanim skaner ożył bo okazało się, że zainstalowanie programu i drivera a potem podłączenie go do kompa kończy się po uruchomieniu programu informacją, że skaner jest nie podłączony. Po kilku próbach, po uprzednim wyinstalowaniu programu i drivera, podłączyłem najpierw skaner, potem po kliknięciu USB - Attach zainstalowałem cały śmietnik na nowo i wreszcie się obudził. A mnie chce się spać więc poskanuję coś jutro.
Skontaktuj się z nami