Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie Win XP Mode w Win 7 Professional

Czy Win XP Mode w Win 7 Ultimate umożliwi mi działanie Minolty Dimage Scan Elite 5400 II z oryginalnym softem Minolty (driver dla Win XP)? Obecnie mam zainstalowany Win 7 Home Premium 64 i ewentualny upgrade do Win 7 Ultimate za jedne $139 miałby dla mnie sens.
    Ostatnio edytowane przez danz1ger ; 23-02-2010 o 08:32
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Domyślnie

Upgarde będzie wyglądało tak, winda zrobi katalog Windows.old i zainstaluje się od nowa. Tryb zgodności XP jest do programów wymagających tylko Windowsa XP do działania. Sterowników nie zainstalujesz. Skaner nie zadziała.

Jeśli się mylę niech mnie poprawią. Opisuje to z własnych podobnych doświadczeń.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Szkoda, ale ciągle jeszcze działa stary Dell Inspiron 8600 z Win XP Professional. Nie jest to demon szybkości ale 1.7 GHz da radę. Dzięki za odpowiedź.

Domyślnie

Czekajcie - zakładamy, że odpalasz sobie XP Mode - potem podpinasz pod USB skaner i go uaktywniasz jako urządzenie USB i wtedy instalujesz sterowniki - mi się wydaje, że powinno pójść. Jak mi się uda zaraz poszukam jakiegoś starego skanera w firmie i przetestuje czy uda się to zrobić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez danz1ger Zobacz posta
    Czy Win XP Mode w Win 7 Ultimate umożliwi mi działanie Minolty Dimage Scan Elite 5400 II z oryginalnym softem Minolty (driver dla Win XP)? Obecnie mam zainstalowany Win 7 Home Premium 64 i ewentualny upgrade do Win 7 Ultimate za jedne $139 miałby dla mnie sens.
    Spróbuj tego tricku - http://www.osinfo.pl/artykuly/window...ium?page=0%2C0
    bez upgrade na razie i przetestuje czy pójdzie tak jak napisałem..

Domyślnie

XP mode na Win7 professional to normalny system (wirtualny rzecz jasna). Wygląda to trochę jak zdalny pulpit windowsowy, ale działa on normalnie jak zwykły system. Ze sterownikami nie powinno być problemów. Będziesz musiał tylko przełączać urządzenia USB na maszynę wirtualną (nie wiem czy nie za każdym razem po uruchomieniu systemu) Ale generalnie nie powinno być problemów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Spróbuj tego tricku - http://www.osinfo.pl/artykuly/window...ium?page=0%2C0
    bez upgrade na razie i przetestuje czy pójdzie tak jak napisałem..
    Upgrade jest chyba konieczny bo Win XP Mode nie da się uruchomić w wersji Home Premium, ale jak wrócę z pracy to spróbuję. Dziękuję wszystkim za pomoc.

Domyślnie

Upewnij się tylko, czy Twój procesor ma funkcję wirtualizacji. Podobno niektóre Intele, pomimo tej funkcji nie są w stanie uruchomić wirtualnych maszyn.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez danz1ger Zobacz posta
    Upgrade jest chyba konieczny bo Win XP Mode nie da się uruchomić w wersji Home Premium, ale jak wrócę z pracy to spróbuję. Dziękuję wszystkim za pomoc.
    Jeżeli zrobisz dokładnie jak w opisie z linka - normalnie się uruchamia. Pamiętaj tylko przy ściąganiu Virtual PC żeby wybrać odpowiednią wysoką wersję 7 - inaczej krzyknie, że nie można...

Domyślnie Virtualbox.org

Virtualbox.org sobie zainstaluj. Ma obsługę urządzeń USB, sam korzystałem z tego bo Plustek Optic_jakiś tam pod vistą nie miał sterowników. Poradziłem sobie właśnie poprzez virtualizację.

Możesz w ten sposób sprawdzić czy taka forma pracy Ci odpowiada. Oczywiście aby być full legal to powinieneś mieć licencje windowsa XP na maszynie virtualnej.
    NIKON D800 | N24-70mm 2.8| N50mm 1.8D| N85mm 1.8G| N70-200VR| SB-900

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów