Szukaj
Czemu to wygląda jakby to było inne zdjęcie? Mam na myśli gryf od gitary. Na pierwszym zdjęciu jest zasłonięty, a na drugim go widać. Chyba go nie dorysowałeś, prawda?![]()
Kazimierz Król
Oznaczenia obiektywów
fajki? kawałek czegos wystającegoz prawa??za głowa też cosik jest? hehe i łąpie inny akord, żartowałem:-]
Swietne zdjęcie!!
Weterynaria fotografia
Ktoś buchnął blendę i paczkę fajek. Co ty był za element w kącie za głową?
lepiej "przed"
"po" wyprane
na pierwszej focie widac kawalek materialu (ktory jest na calym lozku) dokladnie widac go nad gryfem kolo lewej reki a na drugim zdjeciu znikna![]()
D700,D300,N12-24 f4,N24-70 2.8,N28-70 2.8 ,N70-200 VR,AFS N50 1.4,N35 1.8 ,Sb800,sb900 ,manfrotto055d+486RC2
Zdjęcie wymagało kilku przróbek, ale drobnych:
- usunięcie kawałka blendy na prawej krawędzi zdjęcia, dokopiowanie główki gryfu z innego zdjęcia, dokopiowanie fragmentu łóżka przez klonowanie.
- usunięcie paczki papierosów na prawej krawędzi zdjęcia
- usunięcie napisów (marki) z drugiej paczki papierosów
- zmniejszenie głębi ostrości za i przed modelką (całkiem duże, na miniaturce słabo widoczne)
- usunięcie brzydkiego fragmentu tkaniny za gryfem gitary
- usunięcie odstających od fryzury pojedyńczych włosków
- usunięcie paska którym zawiązana była zasłona (to coś co wystaje z głowy)
- korekcja kształtu kolana i sąsiadującego kawałka łydki i uda
- wygładzenie prześcieradła
- rozjaśnienie fragmentu z oknem.
qrcze ... a zawsze jak probuje takie rzeczy porobic to wychodzi mi wielkie g ..
Zawodowy fotograf robi od razu takie zdjęcie, że powyzsze poprawki nie są konieczne. Panuje nad wszystkim lub prawie nad wszystkim (zabłąkana paczka, prześcieradło itd.).
A zdjęcie pomijając zabawe w korekcje, poprawki przecietne. Leży kobita z gitarą. Jako tutorial dla grafików spoko.
Skontaktuj się z nami