Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Edit

Domyślnie Edit

Witam, to pierwsze moje zdjęcia na tym forum. Wiem że zdjęcie nie jest idealne, może dobre i jak niektórzy mówili "fajne" (sic!), chodzi mi jednak o konstruktywną krytykę, jest to full amatorskie, prowizoryczne studnio z jedną lampą radiową i ogromnym obiektywem, tak więc widać że "przygotowany" byłem.

Proszę mnie zjechać, niech się czegoś nauczę

1

2 [dodałem białą ramkę, żeby uwidocznić docelową, czarną]

Domyślnie

Na szybko, byś nie pogryzł paznokci do szczętu... jedynka tak sobie, bliżej portretu. Natomiast dwójeczka już całkiem przyjemna, choć mała. Podoba mi się. I znów bliżej portretu mimo, że w studio. Ale kategoria ma tu drugorzędne znaczenie.

Oszczędny w słowach Awatar Mikee
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

o.O to portret w studiu nie może być ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikee Zobacz posta
    o.O to portret w studiu nie może być ?
    Oczywiście, że może, a kto napisał, że nie?! Tylko zwykle wychodzi coś bardziej glamour, sztucznego, sztywnego i mało tak naprawdę portretowego. Oczywiście jak model dobry i fotograf sprawny, to i w najbardziej niekorzystnych warunkach uda się pokazać osobę jako człowieka. Sportretować ją tak, byśmy zobaczyli co ma wewnątrz, a nie tylko jaki makijaż jej zaaplikowano. Wydobyć trochę emocji. A to, między innymi, ce****e dobry portret w sztucznych warunkach. W naturalnym otoczeniu, przy portrecie środowiskowym, w plenerze, w domu, w pracy, za osobę mówi już więcej rzeczy i nie potrzeba aż takiej perfekcji w jej modelowaniu. Jest często swobodniej. To ułatwia zadanie. No, ale rozgadałem się, dajmy konstruktywnie pokomentować innym...

Oszczędny w słowach Awatar Mikee
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Oczywiście, że może, a kto napisał, że nie?! Tylko zwykle wychodzi coś bardziej glamour, sztucznego, sztywnego i mało tak naprawdę portretowego. Oczywiście jak model dobry i fotograf sprawny, to i w najbardziej niekorzystnych warunkach uda się pokazać osobę jako człowieka. Sportretować ją tak, byśmy zobaczyli co ma wewnątrz, a nie tylko jaki makijaż jej zaaplikowano. Wydobyć trochę emocji. A to, między innymi, ce****e dobry portret w sztucznych warunkach. W naturalnym otoczeniu, przy portrecie środowiskowym, w plenerze, w domu, w pracy, za osobę mówi już więcej rzeczy i nie potrzeba aż takiej perfekcji w jej modelowaniu. Jest często swobodniej. To ułatwia zadanie. No, ale rozgadałem się, dajmy konstruktywnie pokomentować innym...
    Powiem Ci, że nie spojrzałem na to z tej strony i całkowicie się z Tobą w tym momencie zgodzę, w studio zaczyna się kombinowanie, a to a tamto może by jeszcze dorzucić i wychodzi coś innego, a w plenerze jak sam powiedziałeś można wydobyć naturalność i emocje.

Domyślnie

1. Dobra ale nie zachwyca mz
    2. Ciekawa chociaż zbyt mała ale to już wiesz

Pozdrawiam!

Uprawnienia umieszczania postów