Jeśli chodzi o kategorię "dokumentacja wycinki" to pewno niezłe...
Szukaj
Jeśli chodzi o kategorię "dokumentacja wycinki" to pewno niezłe...
Czesc, Serwus, Strzalka, Witka, Siema, Elo, Hej, Jak tam? - mowi Rafał
za ciasno, ale światło do pokazania faktury śniegu dobre mimo tego że mocne, dobre kolory oprócz ..... ostatnio wskazujesz w ocenianych przez siebie fotach różne duperele, niestety sam też nie jesteś wolny od takich wad a tutaj mz. jest to niebieski zafarb na śniegu przykrywającym stos leżącego drzewa, szczególnie jest to widoczne z prawej strony kadru
![]()
Co mnie zastanawia, to że ludzie (jesteśmy w kategorii krajobraz ku przypomnieniu) komentują że dobrą pracą jest kilka kłód przysypanych śniegiem. Czy naprawde zdaniem niektórych zdjęcie to tylko kolorki ?
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
Nie szukam, ale ostatnio chyba zauważam przykrą stronę fotografii.
Człowiek wystawia zdjęcia dla zabawy, a ludzie podchodzą do tego jak by to była sprawa życia lub śmierci.
Zauważyłem, że nasze środowisko się za pędziło w dokładności i szczegółach.
Sam w to wszedłem.
Niestety zaczyna tu brakować czynnika zewnętrznego ludzkiego, gdzie laikowi po prostu się podobają lub nie.
U nas "zawodowcy", jak doktorzy przy operacji, są dokładni, ba bardzo dokładni, a zanika zabawa.
Szkoda, że gdy wystawiają ludzie (żeby jeszcze wystawiali) kompletnie nie znający się na rzeczy, to my ich tak mocno krytykujemy.
I znów zamyka się kółko.
A może właśnie powinniśmy pokazać surowe zdjęcie ?
Nie bo spadła by nasza reputacja!
A co będzie jak po pełnie błąd?
Nie mogę go popełnić !!
......
Tak mnie naszło dziś z rana, .... , nie należy brać powyższego tekstu do siebie, bo nie pisałem go do nikogo konkretnie, a słowa wypływały z mojej chorej duszy.
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
napisał mjrani jedno bo to nie fotka pl.,,,,, ani drugie bo bardziej dla wniosków i poprawiania błędów i po prostu dla nauki...Człowiek wystawia zdjęcia dla zabawy, a ludzie podchodzą do tego jak by to była sprawa życia lub śmierci.....
napisał mjrniektórzy tak ale większość nie, i zgadzam się ze treść i przekaż są najważniejsze w fotografii, bez wzgledu na trendy i mody...Zauważyłem, że nasze środowisko się za pędziło w dokładności i szczegółach.....
napisał mjrnie !!! bo postprocessing jest nijako przypisany do fotografii cyfrowej, tylko sensownie wdrażany....A może właśnie powinniśmy pokazać surowe zdjęcie ?....
napisał mjrmz. dobrze jest utrzymywać pewien poziom fotograficzny jeżeli już się naumiało pewnych tajemnic obróbkowych i poznało kanony fotograficzne, to chyba dobrze jest posługiwać się nimi tak żeby efekty były widoczne - zresztą pamiętajmy ze jesteśmy oceniani a nasi krytycy wiedzą na co nas stać, popełniać błędy ludzka rzecz tylko zależy jakiej wagi....Nie bo spadła by nasza reputacja!.....![]()
miłego dnia i nie myśl czarno, masz bardzo dobry sprzęt który też do czegoś zobowiązuje, wiele już się nauczyłeś a uwagi służą do korygowania błędów, gdyby miało być inaczej można by sobie kupić małpkę też robi zdjęcia![]()
Kolorki przyjemne dla oka.
Ładnie to kolega harb rozbił na czynniki i wytłumaczył ...zgadzam się
Skontaktuj się z nami