Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Kolor ścian w studio

Witam

Mam pytanko i dylemacik z tym związany. Przerabiam duży pokój na studio do fotografi reklamowej (głownie produktowa - Packshoty, modelki też sie jakoś wciśnie. Pokój mam spory.

Dylemat:

Kolor ścian. Sufit zostaje biały, na ściany zastanawiam się nad kolorem czarnym, szarym, czy jednak biały??

Czarny pochłania kolor, czy to dobrze w studio??
    Szary (neutralny), przydał by się do WB
    Biały odbija światło.

Proszę o radę.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Jeli chcesz dobrze panowac nad swiatlem to szary bedzie ok, czarny tez ale komfort pracy w czarnym bedzie do bani

Domyślnie

czarny byłby chyba najlepszy ale nie każdy może sobie pozwolić na czarne ściany

ja mam białe studio
    niestety studio mam powiązane z moim biurem i czasami jak mam więcej gości to muszę ich przyjąć w części studyjnej, dlatego czarny kolor nie wchodzi w grę

to jeszcze stare zdjęcie

ciężko mi było zapanować nad światłem, które odbijało się od ścian i teraz zamontowałem jeszcze kolejne wieszaki na tła (po lewej i po prawej stronie ) i mam tam zawieszone tanie czarne tła polipropylenowe
    jak przychodzi sesje to rozwijam te boczne, czarne tła i jest dużo lepiej (zostaje mi jeszcze biały sufit ale on aż tak bardzo mi nie przeszkadza)
    kolejna sprawa to teraz mam softboxy z gridami aby jeszcze bardziej zniwelować niepotrzebne odbicia światła i to też pomaga
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Studio będzie w dużym pokoju właśnie jestem w trakcie adaptowania go pod studio. Zawsze lepiej sie zapytać zanim się coś zknoci Też mi się wydaje iż czarny będzie najlepszym wyjściem, choć szary też powinien zdać egzamin.

Domyślnie

ja dosc dlugo pracowalem w studio pomalowanym na szaro i bylo ok (cale szare lacznie z sufitem)

Domyślnie

Sufit chcę zostawić biały, by móc ew. cos od niego odbić.

Domyślnie

jak najciemniejszy szary (od 20% w gore) jesli na czarny nie mozesz sobie pozwolic.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Czarny przytłaczający jest już studio się maluje na 18% szarego.

Domyślnie

ihmo za jasny.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Po wyschnięciu jest deczko ciemniejszy. Jak coś to jutro dalsza część malunków, wpuszcze na 2 warstwe kilka kropel czarnej farby i wymieszam. Powinno być good, dziwne jest to iż w maszynie do mieszania farb nie można wybrać procentowoej zawartości koloru.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów