Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Powrót do RAWa w CS3

Witam,
    mam pytanie związane z obsługą CS3 i powiązanym Camera Raw. Mianowicie po wywołaniu Rawa i przejściu dalej do obróbki w CS3 chciałbym powrócić do Camera Raw aby dokonać korekt. Kiedyś korzystałem z double click na miniaturce, i owszem otwiera się plik, ale w nowym oknie CS3. Możliwe że nieświadomie gdzieś nagrzebałem i zamiast zdjęcie po wykonaniu czynności "double click" otwierać się w Camera Raw, otwiera się jako nowy plik w oknie CS3. Jak ktoś wie jak zaradzić problemowi, z góry będę wdzięczny.
    Zwyczajny jak kiełbasa.

Domyślnie

Przy otwieraniu pliku w Camera RAW do dalszej edycji przytrzymaj klawisz shift, zmieni ci się przycisk z "Open Image" na "Open Object".
    W ustawieniach można to zmienić dodatkowo na stałe.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Przy zamykaniu obrazu w Camera raw wcisnij:shift obraz musisz otworzyć jako biekt inteligentny,wtedy bedziesz mógł z powrotem wrócić do Camera Raw.

spózniłem sie

nacea
    Gość

Domyślnie

dzięki
    Zwyczajny jak kiełbasa.

Domyślnie

ja jeszcze dodam, ze po otwarciu w ps pliku wczytanego z acr i po powieleniu warstwy (np. zeby dokonac korekty czesci zdjecia) i po podwojnym kliknieciu na powielonej warstwie zmiany dokonane po powtornym wczytaniu acr wpływają na tło i nową warstwe... zeby móc dowolnie zmieniac ustawienia acr na kazdej warstwie z osobna nalezy te warswy stworzyc z polecenia "Nowy obiekt inteligentny z kopii"

pozdro

Uprawnienia umieszczania postów