Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie statyw waifeng co sadzicie?

Zakrawa to na małą prowokację ale co tam, moze ktoś maił styczność?, a może ktoś ma niech się przyzna Ja wiem, że jak statyw to tylko manfroto, ale czy statyw 6 razy tańszy jest 6 razy gorszy?. Mam ochotę na szerpa 600 ale dzisiaj znalazłem to "cudo":
    https://www.sklep-presto.pl/index.ph...d=7&sklep=foto
    i za takie grosze mam ochotę kupić, nie potrzebuję tego używać zbyt często ale przydałby się czasami. Za i przeciw ? Który model wybrać? a jezeli nie kupować to właściwie dlaczego??

Maciej
    D70 by Hesja

Domyślnie

jak zobaczyłem fotki to <rotfl>

mam taki sam jak ten o nazwie "Statyw 185 cm" tylko mój nazywa się inaczej ;P
    taki sam badziew jest w każdym sklepie foto tylko ma inną nazwę
    i teraz tak:
    do compakta 5400 mi wystarcza - ale nie wyobrażam go sobie z D70

niestabilny jednym słowem

pozdrawiam paskud
    D300 + kilka szkiełek + lampa + statyw

Domyślnie Re: statyw waifeng co sadzicie?

Cytat Zamieszczone przez Behemot
    ... ale czy statyw 6 razy tańszy jest 6 razy gorszy?
    Odpowiem przewrotnie pytaniem, a jak kupisz 6 takich statywów, to razem będą takie same jak ten lepszy? Śmiem wątpić Albo coś się do czegoś nadaje albo nie. Jaka jest różnica między zdjęciami nieostrymi a trochę nieostrymi, w wypadku, gdy chciałeś mieć ostre?
    Piotrek

Domyślnie

Spróbuj w sklepie się do niego przymierzyć...
    Pozdrawiam
    NIKON F100 / MB15 / TOKINA 28-80 2.8 AT-X PRO / METZ 54 MZ 3 / LOWEPRO NOVA 3 AW / MF 680 B / MF 234 RC

Domyślnie

Też kiedyś myślałem podobnie, ale to złudne podejście. Przez pewien okres czasu może Ci wystarczać, ale przyjdzie taka chwila, że będziesz miał nowy sprzęt, który będzie ciężki, droższy, z długim obiektywem, zawieje większy wiatr i ... nie wspomnę o drganiach.
    Myślę, że akurat takie rzeczy jak statyw należy kupować dobre, a nie w wersji przejściowej.
    Pozdrawiam Arek
    7D|G12|Nikkormat FT3|N70-210/4|N50/2|N28/3,5|C100/2,8|Metz 58AF2|C17-40/4L||C70-200/4L|+reszta

Domyślnie

Udźwig ma wystarczający. Wydaje mi się tylko trochę za lekki - niecałe 2kg. Lepiej znajdź inny, cięższy (>3kg). Cięższy = stabilniejszy. Ale nie jesteś skazany na Manfrotto. Manfrotto = dużo i niepotrzebnie droższy. Sprawdź parametry Manfrotto, znajdź podobny ale tańszy i kup go. Nawet jak ci się zepsuje, to nie po roku, a i wtedy po zakupie drugiego będziesz do przodu. A jak go zajeździsz wcześniej to i Manfrotto nie pomoże.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

temat wielokrotnie przerabiany (min przez alfa )...statyw to takie cóś co ma być stabilne, więc udźwig minimum 5-6kg, a że kupuje się go na większość reszty życia, to warto zainwestować w coś ciekawszego...u hesji kupisz za naprawdę rozsądne pieniądze manfrotto (190 lub 055) i zapomisz, że kiedyś myślałeś o takim wynalazku
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Cytat Zamieszczone przez Piotr_W
    Cytat Zamieszczone przez Behemot
    ... ale czy statyw 6 razy tańszy jest 6 razy gorszy?
    Odpowiem przewrotnie pytaniem, a jak kupisz 6 takich statywów, to razem będą takie same jak ten lepszy? Śmiem wątpić Albo coś się do czegoś nadaje albo nie. Jaka jest różnica między zdjęciami nieostrymi a trochę nieostrymi, w wypadku, gdy chciałeś mieć ostre?
    Piotrek
    Przewrotnie zapytam - a jeżeli ten statyw za 1/6 ceny Manfrotto spełni wymagania tak jak Manfrotto tylko wytrzyma 1/4 czasu życia Manfrotto, to będzie ten śmieszny statyw gorszy od Manfrotto? Śmiem wątpić. Będę wręcz zachwycony ilością części zamiennych i płytek szybkozłączek już po trzech takich statywach

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Cytat Zamieszczone przez alien712
    Przewrotnie zapytam - a jeżeli ten statyw za 1/6 ceny Manfrotto spełni wymagania tak jak Manfrotto
    odpowiedź brzmi spełni tylko w 1/6 więc będziesz miał jedno ostre zdjęcie na 6
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF
    u hesji kupisz za naprawdę rozsądne pieniądze manfrotto (190 lub 055)
    Alf proszę nie obraź się i nie odbieraj tego osobiście, ale z ciekawości powiedz, czy za każdy post o Manfrotto masz dodatkowy % rabatu u Hesji?
    A na serio, wierzę (błogosławieni co nie widzieli a uwierzyli) że Manfrotto jest debeściarskim statywem, ale jak wszystko ma swoje tańsze odpowiedniki (tak jak to jest z lekami). I jeśli nie mam akurat dostępu do dobrego ksero (ktore gwarantuje zakup najlepszych zabawek) to staram się szukać oszczędności, jeśli tylko są możliwe. Czy jestem skąpy? Chyba nie, bo inaczej nie bawił bym się w fotografię Nikonem.

Pozdro i peace dla użytkowników Frotki.

Użytkownik chińskiego badziewia o trudnej do napisania i niemożliwej do wymówienia nazwie

[ Dodano: Czw 14 Kwi, 2005 ]
    Cytat Zamieszczone przez ALF
    Cytat Zamieszczone przez alien712
    Przewrotnie zapytam - a jeżeli ten statyw za 1/6 ceny Manfrotto spełni wymagania tak jak Manfrotto
    odpowiedź brzmi spełni tylko w 1/6 więc będziesz miał jedno ostre zdjęcie na 6
    To nie tak, błędne podejście. Załóż, że statyw w danym momencie jest jak Manfrotto, tylko jego żywotność jest krótsza. Bo jest np. z cukru i rozpuszcza się na deszczu. Dostajesz co chcesz, każde zdjęcie ostre, tylko częściej musisz wymieniać statyw. A to chyba nie problem.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów