Uczę się konwersji - sugestie mile widziane. W razie potrzeby służę RAWem
Szukaj
Uczę się konwersji - sugestie mile widziane. W razie potrzeby służę RAWem
Z wielkością to trochę przesadziłeś![]()
How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
!BLOG
a bo ja tak chciałem byście wszystko dobrze zobaczyli i wytknęli. Interesuje mnie też czy widzicie detale na sofie - przeszycia, światłocien czy tez może jedną wielką czarną plamę [tzw test monitora robię-a w zasadzie jego kontrastu i jasności]
Ostatnio edytowane przez stock ; 18-02-2010 o 23:47
Ja poniżej prawej ręki modelki (przedramienia, dłoni) widzę tylko czarną plamę.![]()
no ok - od prawej ręki modelki do nogi jest czarno. Ale już powyżej prawej ręki nie powinno być czarno![]()
Wyszło to fatalnie - kobieta-fotel. W cieniu widać co ma być widoczne, ale i tak jest to wszystko płaskie i zlewa się w jedną zdeformowaną formę.
oki - ta fota nie była robiona z myśla o BW. Koncept na BW się zrodził dziś. Kanapa jest brązowa, kiecka czarna. Pytanie było czy w cieniach widzicie to mniej więcej tak jak ja to widzę czy też nie. To że w chwili obecnej sukienka się zlewa z kanapa to ja też widze, ale poradzić na to już raczej nie mogę.
do wgladu kolorystycznego daję oryginał - zmniejszony i podostrzony
Ostatnio edytowane przez stock ; 19-02-2010 o 00:00
Według mnie jesteś blisko tego o co chodzi, ale sporo zdjęć niestety trzeba i tak po swojemu na nowo konwertować. Tutaj myślę, że minimalnie pomarańcze/beże bym rozjaśnił jeszcze, tak by skórę rozjaśnić. Ale możliwe, że ogólne zwiększenie ekspozycji lub tylko świateł załatwiłoby sprawę. A najbardziej i tak podoba się wersja kolor, bo tu pięknie się prezentuje. Duże zdjęcie ma sens tylko w dziale obróbkowym, a nie tu, przewijając, traci się konspekt i nie można ocenić pracy jako całość.
Skontaktuj się z nami