Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Street view

Domyślnie Street view

Jak to technicznie się robi?
    wybieram inne systemy

Domyślnie

no to: http://www.youtube.com/watch?v=f0y-q-pI2pQ

jak to fotograficznie powstaje? Sprawy obróbki programowej mnie nie interesują, pozycje z gps i takie tam.
    Mnie ciekawi ile aparatów jednocześnie robi takie zdjęcia, jakie to aparaty, parametry, co ile metrów? itd..
    wybieram inne systemy

Domyślnie

Przepraszam, że jak tak bez większych konkretów, ale z tego co ja wiem, to jeździł taki samochod z zamontowanymi aparatami na dachu (chyba 8 sztuk)... było na tym forum nawet zdjęcie czegoś takiego. Wszystkie te aparaty były podłączone do jednego wyzwalacza. Dlatego właśnie te zdjęcia są zawsze z ulicy. A co ile metrów były robione można sobie chyba obliczyć patrząc na krok jaki się robi "przechodząc dalej ulicą" w tym programie
    peace & love

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Street_View#Cameras

A jezeli chodzi o wykonanie tego to wystarczy jeden aparat (chyba, ze chce ktos robic videopanoramy to cos w stylu LadyBug3 nie zaszkodzi).

EDIT:

Cytat Zamieszczone przez montini
    Mnie ciekawi ile aparatów jednocześnie robi takie zdjęcia, jakie to aparaty, parametry, co ile metrów? itd.
    Min. 1 (np Zumi ma robione jednym aparatem swoje widoki z ulicy), normalny aparat fotograficzny z obiektywem (kazdym mozna to zrobic, tylko jednym latwiej, drugim trudniej), parametry takie zeby miec poprawna ekspozycje, co tyle metrow ile chcesz, mozesz nawet co centymetr robic. I tyle.
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 18-02-2010 o 19:03

Domyślnie

super, właśnie na taki rozkwit odpowiedzi liczyłem

jak ktoś ma coś do dodania, również bez konkretów, to śmiało
    wybieram inne systemy

Uprawnienia umieszczania postów