Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Clarity

Domyślnie

A tak przy okazji . Czym się różni zwykłe wyostrzanie od definition , jedno i drugie wyostrza .
    Fujifilm X H2, Sigma 18-50 2.8 DC DN, Viltrox 27 1.2 , Viltrox 85 1.8 II, Fujinion XXF 10-24 WR, Fujinion 70-300 WR

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fredik33 Zobacz posta
    A tak przy okazji . Czym się różni zwykłe wyostrzanie od definition , jedno i drugie wyostrza .
    Tym co Clarity od Sharpness.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Ale mądra odpowiedź . Definition wyostrza ale może kto powiedzieć czym to wyostrzanie się ce****e ,w jakich przypadkach go użyć .
    Fujifilm X H2, Sigma 18-50 2.8 DC DN, Viltrox 27 1.2 , Viltrox 85 1.8 II, Fujinion XXF 10-24 WR, Fujinion 70-300 WR

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Ale mądra odpowiedź . Definition wyostrza ale może kto powiedzieć czym to wyostrzanie się ce****e ,w jakich przypadkach go użyć .
    A czy, tak ciezko panie "madry" przeczytac kilka wczesniejszych postow:

Clarity generalnia działa tak, że tworzy maskę obrazu, którą wykorzystuje do zwiększenia kontrastu (korekcji tonalnej) w tonach średnich. W sumie algorytm tego polecenia jest podobny do tego z Unsharp Mask... to tak jakby w masce wyostrzającej ustawić niewielki Amount, ale za to podciągnąć (stosunkowo dużo) promień. Naturalnie efekt zależy od konkretnego zdjęcia.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

A przeczytałeś co napisałem?

PS.
    Teraz zauważyłem, że dzejms już zacytował.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Dzięki za wyjaśnienia , bawiłem się właśnie definition na kilku zdjęciach plus wasze wyjaśnienia i wiem jakie efekty daje ta funkcja . A w sumie wątek był o Clarity i szkoda że nie da się definition ustawić na minus .

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów