Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Neostrada i router

Zaraz mnie szlag trafi. Wreszcie przyszedł router a teraz się okazuje, że za cholerę go nie mogę zainstalować. Chodzi o TP-LINK TD-W8901G.

Podłączony jak instrukcja każe. Świecą się te ikonki co trzeba też. Wkładam płytę instalacyjną do napędu, i po chwili dowiaduję się, że jest źle podłączony - soft go nie widzi.
    Innym krokiem instalacji jest wpisanie w przeglądarce ciągu cyfr i wtedy pojawia się okno logowania. Oczywiście wpisanie kodu też nic nie daje, bo nic się nie pokazuje.

Pomoże ktoś?

Domyślnie

nie wiem co tam chcesz instalowac, zaloguj sie na niego przez przegladarke, wpisz poprawne haslo (w instrukcji jest podane pewnie) i odpowiednio go skonfiguruj

Domyślnie

Może tu poczytaj.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

jack, no ale o to chodzi, że tego też nie moge zrobić... wpisuje kod w pasku adresu i dupa, nic się nie pokazuje

wasilwek, czytałem, wiele mi to nie dało :/

Domyślnie

Wepnij się kabelkiem do LAN routera i zobacz czy DHCP przydzieli Ci poprawny adres. Jeśli nie, to wpisz go sobie sam (tylko inny niż routera). Dopiero potem spróbuj wpisywać adres routera w przeglądarce.

Rozmowny Awatar andrstac
    Miasto
    Przededworze/Chmielnik/Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzybu Zobacz posta
    Wepnij się kabelkiem do LAN routera i zobacz czy DHCP przydzieli Ci poprawny adres. Jeśli nie, to wpisz go sobie sam (tylko inny niż routera). Dopiero potem spróbuj wpisywać adres routera w przeglądarce.
    Bo naprawdopodobiej masz ustawiony ręcznie adres IP w karcie sieciowej kompa. Zmień na DHCP i powinno śmigać
    D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200

Domyślnie

najlepiej zobacz co Ci napisze po "ipconfig /all"

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Ten router domyślnie nie ma włączonego DHCP. We właściwościach interfejsu ethernet na komputerze w konfiguracji protokołu TCP/IP przydziel na stałe IP 192.168.1.2, maska sieciowa 255.255.255.0, brama 192.168.1.1. Po zaakceptowaniu zmian podłącz router do kompuera za pomocą dołączonego kabla RJ45 (zapali się lampka portu na routerze a windows uruchomi interfejs) wejdź w przeglądarkę internetową, wpisz adres http://192.168.1.1 następnie user: admin haslo: admin . Tutaj możesz skonfigurować urządzenie.

Edit: pamiętaj aby po skonfigurowaniu routera przywrócić automatyczne pobieranie adresu IP na interfejsie (oczywiście włącz też serwer DHCP na routerze!).
    Ostatnio edytowane przez nem ; 16-02-2010 o 16:30
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Nem,

właśnie przed chwilą tak zrobiłem, bo znalazłem na necie inną nieco od mojej instrukcję obsługi. Wprowadziłem dane, potem sprawdziłem w przeglądarce - dalej to samo. Czyli nie wyświetla się nic. Co prawda zrobiłem to przy podłączonym już routerze (i włączonym). Zrobić to jeszcze raz przy wyłączonym?

Domyślnie

call me gg:3106493 coś zaradzimy
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów