Witam,
mam problem ze skanerem, a wlasciwie z jego oprogramowaniem Nikon Scan 4.0.2. Jako, ze MS nie wypuscil jescze oprogramowania do w/w skanera do Win7 zmuszony bylem zainstalowac VM i na nim WinXP i tam dopiero skaner wraz z oprogramowaniem. Aczkolwiek to nie powinno byc przyczyna, poniewaz podobna sytuacja wystepowala (ale rzadziej), gdy mialem tylko WinXP.
Problem pojawia sie bardzo czesto - na razie udalo mi sie zeskanowac 7 klatek z 1 rolki i juz szlag mnie trafia powoli.
Zapomnialem dodac,ze uzywam rowniez przystawki SA-30, zeby bylo troche szybciej ze skanowaniem (sic!).
Probowalem odinstalowywac skaner oraz soft i instalowac wszystko zgodnie ze wskazaniami producenta, ale to nic nie pomaga.
Mam dziesiatki filmow do skanowania (swoich, swoich) i juz nie wiem, co robic...
Aaaa, zawiesza sie w momencie wciagania rolki filmu do srodka - czasami zassie cala, czasami czesc.
"Acquiring thumbnail/Performing scan" i zwiecha. Moge sobie tylko wyslac raport z bledu do MS.
Przeszukujac forum natknalem sie na watek kogos, kto mowil, iz rzeczony skaner pracuje mu calymi dniami - szczesciarz.
Help!!!
Seba
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami