Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Jaki grip do D90 ?

Witam.
    Planuję dokupić grip do D90.
    Warto inwestować w zamiennik czy tylko oryginał?
    Na co zwrócić uwagę podczas wyboru?

Jeśli zamiennik to jaki bo widziałem kilka różnych na necie?

Domyślnie

w sklepie 312zł. Na forumowej giełdzie oryginały chodza od 350-400zł. Bierz oryginał.

Oszczędny w słowach Awatar KinGBrus
    Miasto
    Lublin / Biała Podl.

Domyślnie grip

Ja natomiast polecam zamiennik. W moim przypadku grip Alpha.
    Co do jakości wykonania / różnicy z org. nie mogę się przyczepić.
    Ja za swój praktycznie nowy zapłaciłem jakoś ok. 220zł.
    Nie ma sensu przepłacać za używany oryginał 2x tyle. Chyba że trafi Ci się okazja

pozdr

P.S: Nie daj się skusić na girp z "bajerami" typu wyświetlacz/wbudowana bateria itp...
    F80 szuka nowego domu...

Domyślnie

powiedział ten, co sam ma oryginał

ale jak to mowia, lepiej uczyc sie na cudzych błedach

Domyślnie

jest mega watek na temat zamienników do D90/D80. Ja bym sie jednak władował w oryginał - tym bardziej ze jego ceny sa juz bardzo przystepne.

Domyślnie

Ja mam zamiennik i działa idealnie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Ja kupilem Phottix Premium za 190 zl z ebaya. Nowka, przesylka za darmo. Nie widzialem oryginalu wiec nie mam porownania, ale temu niczego nie moge zarzucic - jestem zadowolony

Domyślnie

polecam Alphe, mam od roku działa świetnie, bardzo dobrze wykonana. Zresztą jest wątek o nim.
    pozdrawiam.
    "Love is like a Rubix Cube, there are countless numbers of wrong twists and turns, but when you get it right, it looks perfect no matter what way you look at it”

Domyślnie

znajomy miał Alphę - i po roku były problemy z komunikacją gripa z body, i dokręcanie śruby mocującej na max. nic nie dawało.
    Jeszcze za czasów D40 miałem również jakiś zamiennik - Delta - i zdażyło mi się kilka razy że nagle body "zgasło".
    Teraz mam oryginał jeszcze z D80 - kupiony na giełdzie forumowej, ma już 3 lata, non stop na puszcze, i zero z nim problemów. Więc szczerze polecam dorzucić i kupić oryginał.

Domyślnie

Ja już się wyleczyłem z zamienników, kupiłem gripa alfa i wszystko wyglądało na pozór ładnie. Wykonanie dla escety, niezbyt, tu guma niedokładnie przycięta, tam się lekko odkleja (niedoklejona) gdzie indziej pasowanie niezbyt dokładne, tu się rusza (trzeba kołeczek powiększyć taśmą...) Wszystko można by "przeżyć" ale największy problem to ten co opisałem w tym temacie http://forum.nikon.org.pl/showthread...=127886&page=2
    Gripa odesłałem i czekam na wymianę. Mam nadzieję (cichą) że następny będzie OK.
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów