Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Kinga. Nowa modelka? :)

Wczoraj robilismy probne zdjecia kandydatce na nasza nowa modelke. Jak zwykle bez zadnego przygotowania -- po prostu cala trojka (Kinga, Krzysztog i ja) trafilismy w wolna godzine. Nie bylo zabawy z makijazem czy ubraniami. Ot, chcielismy zrobic kilka zdjec, zeby zobaczyc jak jej twarz zachowuje sie przed obiektywym i jak mozemy planowac sesje. Ziab byl straszny, wiec zamknelismy sie na godzinke w jednym z budynkow jednostki wojskowej (wykorzystalismy m.in stolowke) .
    Wszystkie zdjecia przy zastanym (i czesto wysokich ISO).
    Sorry, ale nie mam czasu, zeby przygotowac zdjecia do pokazu bezposrednio w watku. Wrzucam wiec linki do PDFa, jakiego otrzymala Kinga;
    Download 1 (direct link -- 2,2 MB)
    Mirror 1 (j.w.)
    Mirror 2 (trzeba chwilke odczekac i kliknac "Download"

Na zachete, wstawiam 2 z nich:

D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

jak dluga chwilke??? na obu linkach czekam 5 min i nic!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bejo Zobacz posta
    jak dluga chwilke??? na obu linkach czekam 5 min i nic!!!
    Pierwszy to direct link -- wiec powinno to trwac tylko tyle, ile przecietnie laduje sie 2 megowy plik.
    A w drugim laduje sie strona z "Please Wait" i odliczaniem kilkusekundowym, po ktorym aktywuje sie przycisk "Download".
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

ogólnie bardzo ladna modelka - najbardziej podoba mi sie te wysokie wąskie BW zdjecie.
    d50, 18-55 DX + coolpix 4100 na zapas
    www.mielczarek.com.pl

Domyślnie

Zdjęcie nr 2 jest najlepsze ze wszystkich... a z kolorowych to trudno mi powiedziec...ale nr 2 the best kadr, światło, modelka - super
    Pozdrawiam, Kuba

Domyślnie

Najbardziej przypadly mi do gustu te ktore wyslwietliles na zachete i 9,10,11 str pliku pdf. Modelka super!

Domyślnie

Przed chwilą czytałem Twój komentarz do jakiegoś zdjęcia na forum... coś o zębach... Modelka fotogeniczna. Na pierwszym zdjęciu na forum trochę ściągnięte usta i pewnie z tym ma problem, no ale w tej sytuacji też pewnie bym miał...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jakubs Zobacz posta
    Przed chwilą czytałem Twój komentarz do jakiegoś zdjęcia na forum... coś o zębach...
    Czuje tu jaka zawoalowana zgryzliwosc... Chodzi Ci o komentarz do drugiego zdjecia w tym watku? Sugerujesz, ze na moich zdjeciach tez sa takie spartolone zeby? Jesli tak, to powiem Ci, ze moje zeby na moich zdjeciach moga byc co najwyzej przepalone, bo zdjec nie retuszowalem miejscowo. To tylko rozmyslnie "przewalone" RAWy zaraz po "wywolaniu". A na tym zdjeciu, do ktorego sie przyczepilem -- usuniecie koloru i rozjasnienie -- az boli...
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ale ja nie jestem idiotą (chociaż?) i nie porównuję tych zdjęć, chciałem zwrócić tylko uwagę na to, że zęby są w tej sesji (modelce) słabym punktem i chociaż ładne to nieco za mocno wyeksponowane co przy kształcie twarzy może się jeszcze wzmacniać. Oczywiście to uwagi robocze, tak jak roboczy mają charakter zdjęcia. A co do zgryźliwości... tak, była

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jakubs Zobacz posta
    Ale ja nie jestem idiotą (chociaż?) i nie porównuję tych zdjęć, chciałem zwrócić tylko uwagę na to, że zęby są w tej sesji (modelce) słabym punktem i chociaż ładne to nieco za mocno wyeksponowane co przy kształcie twarzy może się jeszcze wzmacniać.
    Ale czyz nie po to wlasnie robi sie zdjecia probne, zeby wiedziec jak wyglada modelka w roznych ujeciach? Problem z usmiechem (zbyt szeroki i zbyt duze zeby) zauwazylismy juz w trakcie tych zdjec. Zauwazylismy tez inne slabosci: kiepski profil i problem z lewym okiem (opadajaca powieka).
    www.SALDAT.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów