Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Kubuś- Debiut

Domyślnie Kubuś- Debiut

Wczoraj popelnilem taki pstryk 50mm, mam ja dlugo jednak caly czas lezala w torbie - podobno do stalek trzeba dorosnac i mysle za nadszedl ten czas.
    Bardzo prosze o komentarze, i rady na przyszlosc. Mozna powiedziec jeden z pierwszych moich "powazniejszych" portretow.

Dziekuje za odwiedziny.

Domyślnie

kadr mało wyszukany (centralny), spróbowałbym troche rozjaśnić i delikatnie przyciął lewa strone do kwadratu, pobaw się trochę w ps-ie aby nadać trochę "charakteru" temu zdjęciu.
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

Jeżeli mogę coś zasugerować:

1) za ciasny kadr
    2) nieudana poza - dzieciom z reguły nie wychodzi pozowanie "dla dorosłych", czyli ustaw się tak, spójrz tu, głowa troszkę do góry itp... Dzieci trzeba "podejść" . [chyba, że nie było pozowane, to przepraszam]
    3) nieco za ciemne, ale to już kwestia obróbki
    4) odrobinę za gruba ramka
    Teoretycznie praktyka jest zgodna z teorią... Praktycznie tak nie jest.

Domyślnie

Dziadek dzieki. Postaram sie jeszcze cos wymyslic, pogrzebac w PS.
    Gregson robilem cos innego i zauwazylem ze Kuba sie "zamysli" to szybko podszedlem i zrobile. Nie bylo pozowane. No co do kardru mozliwe za za ciasno.
    Dzieki za wskazowki, bardzo mi to pomaga.

Domyślnie

Tak jak pisza poprzednicy mozna rozjasnic w PS-ie i inaczej skropowac...powinno byc lepiej. Wydaje mi sie,ze Kubus nienaturalnie podpiera sia ta raczka najfajniej robic maluchom zdjecia z zaskoczenia, bo pozowanie z reguly nie zawsze wychodzi ciekawie

Domyślnie

Postanowilem zrobic BW i troche skadrowac do tego wyciagnac oczka, nieznacznie ale mysle ze jest lepiej. A wy jak myslicie?

Domyślnie

Zdecydowanie lepiej. Bardzo ładne B&W. Zdjęcie z nijakiego stało sie ciekawe.
    Teoretycznie praktyka jest zgodna z teorią... Praktycznie tak nie jest.

Domyślnie

... a ja bym się jeszcze pokusił o doostrzenie nx-owo prawego oczka, delikatny stempelek na prawą stronę ust i byłoby ok
    Zachodniopomorska Grupa Fotograficzna GRYF

Domyślnie

Niestety nie korzystam z NX tylko PS oraz LR

Domyślnie

Ktos cos jeszcze dopowie? Czekam na cenne wskazowki.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów