Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: bf/ff w n 17-55

Domyślnie

potwierdzam brak problemów - mój egzemplarz działał dobrze z D80 i działa nadal z D90.

Domyślnie

A u mnie masakra. +18 po korekcji manualnej z d300. w dodatku na szerokim końcu bardzo często nie ostrzyło w punkt. Do dzisiaj walczę i nie wiem co się dzieje, czy to szkło czy pucha.

Domyślnie

Mój egzemplarz który już wystawiłem na sprzedaż na tutejszym forum z moją puchą d300 ostrzy idealnie. Gdy jednak przyjechał zainteresowany sprawdzić szkło okazało się że występuje BF. Dziwne okazało się to że z innymi szkłami d200 zainteresowanego ostrzyło w punkt. Jako, że nie chciałem nikomu sprzedać wadliwego szkła wysłałem je na przeglądziki zobaczymy jaki będzie werdykt czy szkło czy jednak coś nie tak z puchą zainteresowanego

Domyślnie

Doswiadczenia widze rozne.Problem w tym ze nie bede mogl go sprawdzic przy zakupie.Kupuje przez internet bo taniej.Przy tym szkle to o wiele taniej .Ale coz, zawsze mozna zwrocic...Mam jeszcze jedno pytanie...Nowe za 820 funtow (czyli ok 3500zl) czy uzywane za 650 funtow(ok 2800zl)? Dzieki

Domyślnie

Jasne że nowe to profi szkiełko pod DX i może być ostro zjechane. Przy takiej różnicy to tylko nowe z gwarancją pewny sprzęt

Domyślnie

Sprawdzałem jeszcze 2 sztuki na sklepie, oba w punkt Musi być coś naprawdę nie tak jak to szkło nie trafia.
    D300s || 17-55 f/2.8 || 85mm f/1.4D || 50mm f/1.4G || 35mm f/1.8G || Manfrotto 190XPROB+496RC2

Domyślnie

O kosmosie prze największy...
    Cytat Zamieszczone przez Fear Zobacz posta
    Jasne że nowe to profi szkiełko pod DX i może być ostro zjechane. Przy takiej różnicy to tylko nowe z gwarancją pewny sprzęt
    Dałbym Ci 10 sztuk N24-70 i w tym mojego między tamtymi 9 i jestem się w stanie założyć o pół Sahary że w życiu byś nie odróżnił mojego od tamtych wyjętych prosto z pudełka mimo że to też profi szkiełko... nawet nie wiem czy pomógłby Ci dostęp do mikroskopu

Wszystko zależy jak kto sprzętu używa i w jakich warunkach jednak nie demonizowałbym...

andrezi79 - ciężko poradzić - z jednej strony jak się ma mało kasy to lepiej nie ryzykować, z drugiej mając mało kasy można zaoszczędzić - nikt za Ciebie decyzji nie podejmie - najlepiej gdybyś mógł sprawdzić przed zakupem to tańsze chyba że jakoś umówisz się ze sprzedającym... 700zł też piechotą nie chodzi ale kto wie... czasem używane będzie śmigać latami a czasem z nowym jest problem - może być też na odwrót... jak już wybierzesz to pochwal się co wybrałeś i jak się spisuje
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Ok.Forum troche namieszalo. Ale od tego jest.Zamowilem juz szkielko.Nowe.Jak dojdzie to sie pochwale....Pierwszymi wrazeniami i samplami.

Dzieki wszystkim za pomoc!Pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów