Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Załóż sobie portfolio złożone z najlepszych zdjęć w formcie A4. Może tez być prezentacja w laptopie. Około 10-15 zdjęć. Wiem, ze nie sposób mieć te materiały zawsze przy sobie. Ale lepiej przy rozmowie móc udowodnić, że chodzi o zdjęcia i że jesteś dobrym fotografem.
    Lepiej proponowac zdjęcia osobie, którą się widziało co najmniej kilka razy. Czasami ta zaczepiona w klubie (są "dziwne" światła) czy na ulicy na kolejnym spotkaniu prezentuje sie wiele gorzej i nie miałbyś jej już ochoty fotografować.
    Jak się widzisz z kimś kilka razy, to kiedyś spotkacie się jak bedziesz miał portfolio ze sobą.
    Jeżeli nie masz jeszcze zdjęć do pokazania - to masz problem.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

...a może jesteś zbyt przystojny i dlatego Ci nie wierzą i nie interesuje ich Twoja foto-propozycja
    Mówię całkiem serio...
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie

Jacku - dziewczyny, którym proponuję zdjęcia są przeważnie moimi znajomymi. Wiedzą też, że robię zdjęcia. Zwykle miały już okazję je oglądać.
    "Dziwne światła"? Po alkoholu nie proponuję zdjęć

Odie83 - nie wiem chyba, co one we mnie widzą Jestem raczej przeciętny.
    Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
    fanaberiafoto.eu

Domyślnie

"dziwne światła" - tak jak to na dyskotekach - czerwone, żółte podświetlenie i wygląda się inaczej. Często ubrana bardziej sexi. A następnego dnia, już w sweterku - szara myszka.

nie wiem w czym problem, skoro widziały zdjęcia i wiedzą o co chodzi.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ja właśnie też nie wiem, o co chodzi! Proponuję też często udział w sesji osoby trzeciej, żeby jeszcze bardziej uwiarygodnić, że chodzi mi o zdjęcia. Mówię np. "weź ze sobą koleżankę/siostrę..., pomoże mi przy zdjęciach i Tobie wyluzować się...bla, bla, bla", a dziewczyny czają się, jakby zamiast rzeczowej propozycji słyszały oświadczyny
    fanaberiafoto.eu

Talking

Cześć,
    Też mam podobne "problemy". Ale może warto spojrzeć na to jako na zaletę ? Zapraszasz na sesje raczej ładną dziewczyne, takze co stoi na przeszkodzie, żeby poznać się z nią "bliżej" ?
    Trzeba to wykorzystać, a nie patrzeć na to jak na wadę!!!
    Pozdrawiam
    D300 + S 10-20 | T 17-50 2.8 | T 90 2.8 | S 70-200 2.8 | SB-800 | SB-600 | Cokin Hitech 0.6 1.2 |
    LowePro CompuTrekker AW
    http://submit.shutterstock.com/?ref=64681- zarabiaj na zdjęciach!

Domyślnie

Zauważyłem potencjał tkwiący w tym problemie

Ale na dłuższą metę jest to denerwujące.
    fanaberiafoto.eu

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NiseriN Zobacz posta
    Też mam podobne "problemy". Ale może warto spojrzeć na to jako na zaletę ? Zapraszasz na sesje raczej ładną dziewczyne, takze co stoi na przeszkodzie, żeby poznać się z nią "bliżej" ?
    no i wlasnie wyjasniles dlaczego dziewczyny traktuja takie propozycje malo serio. bo wlasnie sa przekanane ze bedizesz chcial poznawac je blizej.
    albo profesjonalne podejscie i powolne wyrabianie sobie dobrej opini (potem pojdzie juz latwiej bo kolezanka kolezance powie jakie fajne zdjecia robisz) albo pstrykactwo i podryw na aparat. trzeba sie zdecydowac w ktora strone idziesz.

i dokladnei tak jak powiedzial wladca - dobre portfolio, ladna strona, porzadnie wygladajace wizytowki...najleipej wszystko utrzymane w jednym stylu. stworz wlasny wizerunek i dzialaj

co do propozycji czarnego .. wcale nie jest taka zla .. na pewno nie narzekalbys na brak zlecen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Załóż sobie portfolio złożone z najlepszych zdjęć w formcie A4.
    To jest pierwsza podstawowa sprawa.
    Druga to przygotuj bardzo dobrej jakości wizytówki. Dajesz i czekasz. Nigdy nie można nalegać bo to pogarsza sytuację
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Uprawnienia umieszczania postów