Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Droździk

Domyślnie Droździk

Na sesję zdjęciową z tym gatunkiem czekałem cały rok. Zeszłej zimy widziałem droździki w stadzie razem z kwiczołami może ze trzy razy jak falami zalewały jarzębinę, zżerały wszystkie owoce i odlatywały - nie zdążyłem zrobić żadnego dobrego zdjęcia. Tym razem miało być inaczej. W połowie grudnia kiedy zaczęły się ostrzejsze mrozy zauważyłem pierwsze stado, ale pogoda była bardzo niekorzystna (pochmurno). Na dodatek ptaki siadały wysoko na drzewach. Miesiąc później z 15 na 16 stycznia w nocy zapowiadano gęste mgły a poranek miał być mroźny i pogodny - już wiedziałem że scenerię będę miał jak z bajki , potrzebne były tylko ptaki. W sobotę 16 rano szadź pokrywała wszystko w okolicy (-15°C + mgła). Wybrałem się na rekonesans a to co zobaczyłem bardzo mnie ucieszyło - stado ponad 200 kwiczołów a razem z nimi około 10 droździków na których najbardziej mi zależało żerowało na jarzębinie, której gałęzie zwisały wystarczająco nisko do uzyskania dobrej perspektywy. Stałem tam i fociłem przez kilka godzin a to co się udało z tego wydłubać:

1

2 Zimno mi.

3

4

5

6

7

8

Bonus 1

Bonus 2

Sorry za ilość, ale nawet po ostrej selekcji mniej już nie mogłem dać .
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Domyślnie

swietne fotki!! co za ujęcia i sceneria! wg. mnie jedynka najlepsza! pokazuje zarówno ptaka jak i jego stanowisko zerowania wraz z soplami i żarełkiem rozumiem ze N300/4?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

OBŁĘD!! Toz to majstersztyk! Rewelacja! Wielkie gratulacje

Oszczędny w słowach Awatar Przemo
    Miasto
    Konstancin-Jeziorna

Domyślnie

Rewelacja.Gratuluję zdjęć i wytrwałości na mrozie.
    Pozdrowienia Przemo
    D300,T11-16f2.8,N24-70,TC 1.7,SB600,SanDisk ExtremeIII i IV,Sherpa 600n,B+W MRC UV,Lowepro Sling Shot 200AW.

Domyślnie

Pięknie, najlepsza według mnie trójka: 7,5,1.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TMB Zobacz posta
    swietne fotki!! co za ujęcia i sceneria! wg. mnie jedynka najlepsza! pokazuje zarówno ptaka jak i jego stanowisko zerowania wraz z soplami i żarełkiem rozumiem ze N300/4?
    Mnie też się właśnie 1 najbardziej podoba. Obiektyw ten co w stopce - innego póki co na ptaki nie mam.
    | D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
    Pozdrawiam Mateusz Cofta

Domyślnie

Ładne ptaszysko dobre zdjęcia, 9 zajefajna najbardziej mi się podoba.

Domyślnie

Cala seria super ale jak dla mnie nr.1 to jest to, kadr jak i kolorki na 5, ale wiadomo - D200
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Domyślnie

seria bardzo udana
    jest jeszcze ??

Domyślnie

Wszystkie bardzo dobre...siódemka świetna Jak się ma wielkość drozdzika do wielkości kwiczoła ? Możliwe, że kiedyś widziałem drozdzika, ale myliłem go z kwiczołem
    Pozdrawiam Jacek P.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów