Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Ola #2

Domyślnie

Zapewne coś nie teges z moim monitorem, ale coś mi się w twarzy nie podoba. Jakoś mi brakuje w niej kontrastu. Może inaczej-mało wyrazista. No i na 1 coś nie za bardzo z ostrością na buzi.
    Wiem, to coś na twarzy to jakoś tak światło poszło, że nos się z resztą twarzy zlewa.
    Ostatnio edytowane przez fosgen ; 11-02-2010 o 18:07 Powód: skleroza

Domyślnie

Za przedmówcą coś nie tak z buzią! Czyżby za dużo biuru lub zmiękczenia? Ja mam takie wrażaenie

Domyślnie

Jedynka jak dla mnie bardzo fajna, twarz jest jasna. ale bez przesady, kadrowo i kolorowo też przyjemnie. Jedyne do czego bym się doczepił (i to tak trochę na siłę) to, że nos troszeczkę zlewa się z resztą twarzy.

Domyślnie

numer jest OK.
    Nikon D90, N50 1.8, Tamron 18-270 PZD
    Mój blog o foto: http://mrlir.wordpress.com/ , trochę presetów, fotek, itp.

Domyślnie

Mi ta obrobka bardzo sie podoba
    czy mozesz podac troche szczegulow jak je obrabiales?Czy to bylo tylko wygladzanie twarzy cz cos jescze?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez domelmel Zobacz posta
    Mi ta obrobka bardzo sie podoba
    czy mozesz podac troche szczegulow jak je obrabiales?Czy to bylo tylko wygladzanie twarzy cz cos jescze?
    Widzę, że odkopałeś moje stare wątłe wątki

Nic szczególnego z nimi nie robiłem. Po pierwsze myślę, że nikkor 50 1,4 (pierwsze zdjęcie jest z 50, drugie chyba z 85 1, bardzo ładnie rysuje, do tego selektywnie wykorzystanie krzywych + rozjaśnienie cieni pod oczami, techniką której teraz raczej nie polecam. Chodzi o stempelek w trybie soft light na osobnej warstwie, wszystko na bardzo niskim kryciu powtarzane w nieskończoność... nie polecam tego bo o ile jest to skuteczna metoda, to niszczy fakturę skóry, a na koniec dodge&burn gdzie akurat wypadnie

Pozdrawiam
    Jarek Saternus

Domyślnie

Dzieki za info. Ja musze gruntownie podszkolic swoj warsztat co do obrobki i obslugi PS'a. Czas na pozadniejsze przylozenie sie do tego tematu

Domyślnie

Jedynka ładna, co do jasności na twarzy to już koledzy pisali.
    Dwójkę inaczej bym kadrował.

Bardzo ładna ghotka byłaby z tej modelki. Ciekawa uroda.

Uprawnienia umieszczania postów