Szukaj
Zapewne coś nie teges z moim monitorem, ale coś mi się w twarzy nie podoba. Jakoś mi brakuje w niej kontrastu. Może inaczej-mało wyrazista. No i na 1 coś nie za bardzo z ostrością na buzi.
Wiem, to coś na twarzy to jakoś tak światło poszło, że nos się z resztą twarzy zlewa.
Ostatnio edytowane przez fosgen ; 11-02-2010 o 18:07 Powód: skleroza
Za przedmówcą coś nie tak z buzią! Czyżby za dużo biuru lub zmiękczenia? Ja mam takie wrażaenie
Jedynka jak dla mnie bardzo fajna, twarz jest jasna. ale bez przesady, kadrowo i kolorowo też przyjemnie. Jedyne do czego bym się doczepił (i to tak trochę na siłę) to, że nos troszeczkę zlewa się z resztą twarzy.
numer jest OK.
Nikon D90, N50 1.8, Tamron 18-270 PZD
Mój blog o foto: http://mrlir.wordpress.com/ , trochę presetów, fotek, itp.
Mi ta obrobka bardzo sie podoba
czy mozesz podac troche szczegulow jak je obrabiales?Czy to bylo tylko wygladzanie twarzy cz cos jescze?
Widzę, że odkopałeś moje stare wątłe wątki![]()
Nic szczególnego z nimi nie robiłem. Po pierwsze myślę, że nikkor 50 1,4 (pierwsze zdjęcie jest z 50, drugie chyba z 85 1,bardzo ładnie rysuje, do tego selektywnie wykorzystanie krzywych + rozjaśnienie cieni pod oczami, techniką której teraz raczej nie polecam. Chodzi o stempelek w trybie soft light na osobnej warstwie, wszystko na bardzo niskim kryciu powtarzane w nieskończoność... nie polecam tego bo o ile jest to skuteczna metoda, to niszczy fakturę skóry, a na koniec dodge&burn gdzie akurat wypadnie
Pozdrawiam
Jarek Saternus
Dzieki za info. Ja musze gruntownie podszkolic swoj warsztat co do obrobki i obslugi PS'a. Czas na pozadniejsze przylozenie sie do tego tematu![]()
Jedynka ładna, co do jasności na twarzy to już koledzy pisali.
Dwójkę inaczej bym kadrował.
Bardzo ładna ghotka byłaby z tej modelki. Ciekawa uroda.
Skontaktuj się z nami