85 1,8 tylko zapinalem , ale rewelacyjnie mozna latwo i szybko ocenic gdzie jest ostros jak sie rozklada GO w s3,d70 itp jednak trzeba sie wpatrywac w wizjer by to zobaczyc (niedlugo potestuje dokladniej obraz tj DR,wyciaganie z cienii itd)
Szukaj
85 1,8 tylko zapinalem , ale rewelacyjnie mozna latwo i szybko ocenic gdzie jest ostros jak sie rozklada GO w s3,d70 itp jednak trzeba sie wpatrywac w wizjer by to zobaczyc (niedlugo potestuje dokladniej obraz tj DR,wyciaganie z cienii itd)
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Wszyscy tylko funcjonalność ,poręczność ,ergonomia.....a o jakości zdjęć nic nie mówicie.Ostatnio oglądając zdjęcia z mojego wesela robione D50 i Olympusem C-760.Przepaść pomiędzy tymi aparatami kolosalna ale kolory w przypadku D50 wyszły jakieś takie mdłe a na dodatek mój garnitur który był czarny wyszedł fioletowy.Może to wina złych ustawień bądz sfiksobania WB (dziwne by to było) ale jakoś się mocno zdziwiłem jak zobaczyłem rezultaty.Dodam jeszcze ze mam trochę zdjęć robionych w NEF i po obróbce nie jest w 100% idealnie z kolorami (nadal kolor garnituru jest przekłamany).
Dla porównania zamieszczam dwa zdjecia:
C-760
D50
Jeśli znacie odpowiedz na ten problem proszę o odpowiedz
moim zdaniem balans biwli skopany na d50 i strasznie wysoka czulosc... nawet linia czerwona sie pojawila...
Fuji S5 pro, NIKON F601, NIKON EM... I KILKA ZABYTKOW...
Ja takze polecam , swietna maszyna
D50 D80 D300 i cos tam jeszcze w sumie jakies 18kg
www.photo.net/photos/Piotr%20Adamski www.piotrphotography.net
Używam do kilku dni i niedługo chyba z nim zasne. Szatan nie aparat.
D80AF-S DX 18-135 mm f/3.5-5.6G IF-ED
AF-S VR 70-300 mm f/4.5-5.6G IF-ED
Witam,
kilka dni temu zamieniłem mojego D70s na D80 i nie żałuję ani jednego wydanego funta
Rewelacyjny aparat - znakomity przetwornik, praktycznie do 800 brak szumów a 3200 można używać.
Szumy wyglądają jak ziarno forsowanego a nie jak szumy we wcześniejszych cyfrówkach.
Naprawdę wspaniała maszyna - jeśli masz kasę na tą puszkę, mogę polecić.
Pozdrawiam
Łukasz
snakes potwierdzam! Wczoraj robiłem fotki na imprezie w mieszkaniu, półmrok, ISO najczęściej 1250 rzadziej 800 (F2.i spokojnie da się to oglądać! Żadnych kolorowych kropek tylko jakby ziarno było większe. W porównaniu to kompaktów lub D70s (tylko takie mam) jest rewelka.
Używam od 4 dni, pierwszy cyfrak, przesiadka, z F65, jestem przygnieciony ilością opcji i zakresem możliwości tej puszki.
Dziś wiem, że to był NAJLEPSZY wybór. Początkowy dylemat D50 vs D70s jest dziś tylko mglistym wspomnieniem. Ta puszka powinna zadowolić mnie na lata. D80 to D200 bez kilku opcji, których ja za bardzo nie potrzebuję.
POLECAM.
Dużo sprzętu, mało czasu
snakes a gdzie kupiles tego d 80 w uk interesuje mnie to bo mam zamiar kupic na swieta d80. Strasnie jestem napalony na ten aparat ale czekam bo moze stanieje w uk na swieta jest duzo obnizek ja mieszkam w londynie
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami