85 1,8 tylko zapinalem , ale rewelacyjnie mozna latwo i szybko ocenic gdzie jest ostros jak sie rozklada GO w s3,d70 itp jednak trzeba sie wpatrywac w wizjer by to zobaczyc (niedlugo potestuje dokladniej obraz tj DR,wyciaganie z cienii itd)
Szukaj
85 1,8 tylko zapinalem , ale rewelacyjnie mozna latwo i szybko ocenic gdzie jest ostros jak sie rozklada GO w s3,d70 itp jednak trzeba sie wpatrywac w wizjer by to zobaczyc (niedlugo potestuje dokladniej obraz tj DR,wyciaganie z cienii itd)
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Wszyscy tylko funcjonalność ,poręczność ,ergonomia.....a o jakości zdjęć nic nie mówicie.Ostatnio oglądając zdjęcia z mojego wesela robione D50 i Olympusem C-760.Przepaść pomiędzy tymi aparatami kolosalna ale kolory w przypadku D50 wyszły jakieś takie mdłe a na dodatek mój garnitur który był czarny wyszedł fioletowy.Może to wina złych ustawień bądz sfiksobania WB (dziwne by to było) ale jakoś się mocno zdziwiłem jak zobaczyłem rezultaty.Dodam jeszcze ze mam trochę zdjęć robionych w NEF i po obróbce nie jest w 100% idealnie z kolorami (nadal kolor garnituru jest przekłamany).
Dla porównania zamieszczam dwa zdjecia:
C-760
D50
Jeśli znacie odpowiedz na ten problem proszę o odpowiedz
moim zdaniem balans biwli skopany na d50 i strasznie wysoka czulosc... nawet linia czerwona sie pojawila...
Fuji S5 pro, NIKON F601, NIKON EM... I KILKA ZABYTKOW...
Ja takze polecam , swietna maszyna
D50 D80 D300 i cos tam jeszcze w sumie jakies 18kg
www.photo.net/photos/Piotr%20Adamski www.piotrphotography.net
Używam do kilku dni i niedługo chyba z nim zasne. Szatan nie aparat.
D80AF-S DX 18-135 mm f/3.5-5.6G IF-ED
AF-S VR 70-300 mm f/4.5-5.6G IF-ED
Witam,
kilka dni temu zamieniłem mojego D70s na D80 i nie żałuję ani jednego wydanego funta
Rewelacyjny aparat - znakomity przetwornik, praktycznie do 800 brak szumów a 3200 można używać.
Szumy wyglądają jak ziarno forsowanego a nie jak szumy we wcześniejszych cyfrówkach.
Naprawdę wspaniała maszyna - jeśli masz kasę na tą puszkę, mogę polecić.
Pozdrawiam
Łukasz
snakes potwierdzam! Wczoraj robiłem fotki na imprezie w mieszkaniu, półmrok, ISO najczęściej 1250 rzadziej 800 (F2.i spokojnie da się to oglądać! Żadnych kolorowych kropek tylko jakby ziarno było większe. W porównaniu to kompaktów lub D70s (tylko takie mam) jest rewelka.
Używam od 4 dni, pierwszy cyfrak, przesiadka, z F65, jestem przygnieciony ilością opcji i zakresem możliwości tej puszki.
Dziś wiem, że to był NAJLEPSZY wybór. Początkowy dylemat D50 vs D70s jest dziś tylko mglistym wspomnieniem. Ta puszka powinna zadowolić mnie na lata. D80 to D200 bez kilku opcji, których ja za bardzo nie potrzebuję.
POLECAM.
Dużo sprzętu, mało czasu
nie będę oryginalny - mam to cudo od 2 tygodni. Jak na razie spisuje sie wspaniale. Dlugo sie wahalem czy Canon 400d czy Nikon d80 - wybralem ten ostatni i coraz bardziej jestem zadowolony z tego zakupu, choc cena bolesna... Jakos zdjec dopiero oceniam, ale pierwsze wrazenia sa pozytywne.
Tak naprawde to szkoda mi dwu rzeczy - mozliwosci wyswietlania aktualnych ustawien na głównym monitorze LCD (bo duzo fotografuje ze statywu i byloby to ulatwienie - a moze to tylko przyzwyczajenie...)
No i wkurzaja mnie ostrzezenia Lo i Hi zamiast czasu, gdy warunki sa trudne. Sam zobacze ze jak czas bedzie 1/10 to moze byc nieostre, po co mi ta informacja od aparatu?? a jak robie na statywie? to jakis idiotyzm programu, moim zdaniem.
A poza tym moglby sie samoczynnie wylaczac po jakims czasie... zapominalski jestem...
pozdrawiam!
no i jeszcze jedno, wlasnie porownuje zdjecia probne z Nikona d80 i... amatorskiego Canona G3
nie uwierzycie! Canon jest wyraznie ostrzejszy! porownywalem ze 100 razy w duzych zblizeniach - zdjecia robione w roznych warunkach rownoczesnie z obu aparatow, na ok 6 takich par Nikon tylko raz spisal sie lepiej (obiektyw Nkkor 18-200) TROCHE smutne...
do tego robi wyraznie zimniejsze zdjecia, z niebieskim przebarwieniem... :/
zeby miedzy amatorskim i starym Canonem, a najnowsza lustrzanka Nikona nie tylko nie bylo powalajacej roznicy jakosci, ale jeszcze zeby Canon wypadal lepiej???? czegos tu nie rozumiem...
Przecież to nie wina body tylko obiektywu
I jest to kolejny przykład na to że ten obiektyw nie jest najlepszy.
Podepnij jakąś stałkę wtedy zobaczysz różnice
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Skontaktuj się z nami