Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chilon Zobacz posta
    Troszkę OT ale możecie podrzucić jakieś linki ze zdjęciami gór pstrykanymi prawdziwie szerokim kątem? Sam kilka razy próbowałem i efekt był dość rozczarowujący...
    tzn że może nie umiałeś się nim posłużyć, albo masz jakieś nietypowe wymagania lub po prostu inny gust, także wszystko zależy która z pozycji Ciebie dotyczy
    i co to znaczy 'prawdziwie szeroki'? - czy ma to byc 12-24 na FX, 10-20 na DX, RYBA (jaka), a może panoramka też będzie ok?

Domyślnie

Mont bierz to 17-35 plus jakiegos zooma w zakresie od 50/70 i w gore i bedziesz zadowolony

Ktory 4tysiecznik teraz, po Mt. Blancu? Pochwal sie
    d700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tommy Zobacz posta
    tzn że może nie umiałeś się nim posłużyć, albo masz jakieś nietypowe wymagania lub po prostu inny gust, także wszystko zależy która z pozycji Ciebie dotyczy
    i co to znaczy 'prawdziwie szeroki'? - czy ma to byc 12-24 na FX, 10-20 na DX, RYBA (jaka), a może panoramka też będzie ok?
    Wiem, że kwestia lezy po mojej stronie. Po prostu szerokim kątem nie mogłem nigdy oddać potęgi gór. Wszystko robiło się małe i w oddali....

Prawdziwie szeroki to, moim zdaniem, okolice 18mm dla 35mm (pełna klatka).

Jakieś linki? Może coś z Tatr?

Domyślnie

Chcesz mieć jakość i możliwości - tylko d700 + 17-35 (ode mnie), pomysł z d300 not good. Braknie Ci kąta przy pierwszej focie - zwłaszcza w takich górach. Byłem we wrześniu w Tatrach na Orlej i moje 24-70 było sporo za wąskie. Przymierzyłem sigmę 12-24ff od przygodnego turysty i zrozumiałem co znaczy kąt w górach.
    Inna opcja (wymuszona wagą) to już duży kompromis.
    d700 i 17-35 to 1,6kg - nie jest to masa krytyczna a tyle i aż tylko tyle wystarczy w górach, jak chcesz 50mm zrobisz cropa i będzie good.

Piotr
    D750_N17-35/2.8_N24-70/2.8_S35/1.4_N70-180micro_N80-200AFS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zuzus Zobacz posta
    Mont bierz to 17-35 plus jakiegos zooma w zakresie od 50/70 i w gore i bedziesz zadowolony
    tak właśnie zrobię, nie ma to jak sprawdzone rozwiązania
    Cytat Zamieszczone przez Zuzus Zobacz posta
    Ktory 4tysiecznik teraz, po Mt. Blancu? Pochwal sie
    może pochwalę się jak wejdę , z masywu Mt.Rosa prawie mnie znosili więc nie chcę zapeszać

Domyślnie

Jest jeszcze jedna opcja - bierzesz jedno szkło, choćby nawet te 50mm i jak chcesz szeroko, to robisz panoramę
    Ot takie wyzwanie dla cierpliwych i wytrwałych
    Moje zdjęcia, fotografie
    D3, N24-70 F2.8, N18-35 F3.5-4.5, N50 F1.8, SB-600, SB-900, SU-800

Domyślnie

skoro chcesz szerokie szkło, a takiego nie posiadasz, to nie bierz DX! Lepiej wziąść D700 i 2 szkła!

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów