Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Domyślnie

No niepowiem - pomysl ciekawy.
    Cieszylbym sie jednak bardziej gdyby ktos wpadl jak zrobic by D50 mogl zrobic zdjecia z np. ISO 300

Domyślnie

yyyyyyyyyy..... a po co?

z tego co wiem nie ma takiej czulosci filmow... albo jak sa tao sa bardzo zadko wykorzystywane... mi nigdy nie brakowalo tej czulosci na filmach...
    Fuji S5 pro, NIKON F601, NIKON EM... I KILKA ZABYTKOW...

Domyślnie

Jeśli mowa o ISO 3200 to matryca spokojnie z tym sobie poradzi, ale nikt nie napisał jeszcze ludzkiego softu wykorzystującego w pełni tego pudła...
    www.mojefoty.com
    Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
    Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor

Angry

Beznajdziejny wynalazek, a lampę zewnętrzna to w ręku będe trzymał, widać pomysł bez zastanowienia.
    D7200---S17-50 F2.8---T70-300 F4-5.6 VC USD---Nikkor 85 F/1.8 D---Samyang Fisheye 8mm--metz 52AF-1---metz 48AF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bacanski Zobacz posta
    yyyyyyyyyy..... a po co?

z tego co wiem nie ma takiej czulosci filmow... albo jak sa tao sa bardzo zadko wykorzystywane... mi nigdy nie brakowalo tej czulosci na filmach...
    Mialem na mysli wyjscie poza sztywne ISO 200,400,800,1600 i mozliwosc wyboru innych wartosci. W niektorych sytuacjach ISO 200 to zdecydowanie za malo (lub za duzo). Ale pewnie pomarudze, ponarzekam i w koncu zakupie wyzszy model

Domyślnie

Nemeth chyba rzeczywiście marudzisz...jeśli ISO 200 za mało to dajesz ISO400 i po problemie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez templar Zobacz posta

a gdzie mozna kupic taka diotke co tam pokazali?
    http://www.allegro.pl

takich diodek tam jest tyle ze bedziesz mogl nawet wybierac kolory rozmiary itp! i z tego co pamietam to sa groszowe sprawy!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    No niepowiem - pomysl ciekawy.
    Cieszylbym sie jednak bardziej gdyby ktos wpadl jak zrobic by D50 mogl zrobic zdjecia z np. ISO 300
    Niektore aparaty oferuja iso 100 wiec robisz 2 foty iso 100 i iso 200 i potem HDR no i masz iso 300!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Nie trzeba nic tłumaczyć bo wszystko jest na zdjęciach.
    Nie jest to przerobienie D50 na D200 ale jest to przerobienie D50 na profesionalny aparat.
    Na wielu forach D70 uważany jest za aparat profesionalny a D50 za amatorski. Jako najważnieszy powód przewagi D70 nad D50 wymienia się podświetlenie LCD.
    Zamiast dzielić bardzo podobne aparaty na amatorskie i profesjonalne wolę dzielić ich właścicieli na: "sprzętowców", leniuchów, rzemieślników i artystów. Z założeniem, że sprzętowiec i leniuch może być też artystą lub rzemieślnikiem.
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Domyślnie

Remol71
    i sluszny podzial...

coc nie powiem bo pomysl podswietlenia dobry ale ja bym zastosowal znacznie mniejsza diode malutka ktra by nie oswietlala wszystkiego naokolo...

az dziw bierze ze to nie w Polsce wymyslone...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów