Szukaj
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Wladco: linki pasuja do fragmentu twojej stopki, ze mistrzowie martwia sie o swiatlo![]()
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Kiedyś napisałem na forum, że brakuje mi podświetlenia górnego wyświetlacza w D50 i zasugerowałem, że przyczepię sobie obok korpusu wbudowanej lampy (za pomocą gumy do żucia) taką pałeczkę fluorescencyjną, której używają wędkarze w nocy wkładając ją do spławików
Widać są już wymyślniejsze rozwiązania![]()
Chyba sobie takie coś przylepiebo troszke mi brakowało podświetlania
Ale sprawa z głowy
![]()
D50 Nikkor 18-70 + N70-300G + Raynox DCR250 + 055PROB + 486RC2 + Pilocik
"Widać są już wymyślniejsze rozwiązania"
W zapalniczkach![]()
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Nie umiem po angielsku i nie wiem czy chodzi o przerobienie D50 na D200 za 40 złociszy czy zakup D40 za 50 rat po 200 złociszy. Nie umniejszając oddania forumowiczów do rozpowszechniania ważnych linków wnioskuję żeby załączyć równiez w miare możliwości tłumaczenie czegoś takiego.
Pozdrawiam
A ja widzę problem:
W nocy oczy są przyzwyczajone do ciemności. Po odpaleniu tej diodki wszystko szlag trafi i będziemi ślepi jak krety przez następne 1-2 minuty.
Może chociaż jakoś ją przysłonić od góry?
OK - w drugim linku już ktoś o tym pomyślał.
Ostatnio edytowane przez PaSkal ; 11-11-2006 o 15:23 Powód: drugi link
Fiat Lux
Dobre, ale u mnie by to zaraz odpadło przy wkładaniu do torby.
www.mojefoty.com
Jest: D200|SB-600|T17-50|N18-70|N70-300VR|N50 1.8D|Samyang 8mm|U-AX|K3|3xKenko
Było: D50|D70s|N18-70|N70-210D|S17-70|S70-210/3.5-4.5|N300/4|Tair-3S|Panagor 2x|3xSoligor
Nie trzeba nic tłumaczyć bo wszystko jest na zdjęciach.
Nie jest to przerobienie D50 na D200 ale jest to przerobienie D50 na profesionalny aparat.
Na wielu forach D70 uważany jest za aparat profesionalny a D50 za amatorski. Jako najważnieszy powód przewagi D70 nad D50 wymienia się podświetlenie LCD.
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Skontaktuj się z nami