Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

jak masz lampe(w klubie musisz ja miec) to sigma 10-20 4-5.6 w zupelnosci wystaczy, a koszty mniejsze. Poza tym w zwiazku z tym,ze swiatlo w nowszej jest stale cierpi na tym sam obrazek. Dodatkowo tak jak koledzy zaznaczyli 35 1.8 no i nikkorek 17-55 (rewelacja pod dx - mysle,ze stanie sie twoim glownym obiektywem). To na tyle by bylo zakupow - cena uzywek 1500 + 600 + 3200 = 5300 tak wiec jeszcze poloweczka bedzie ; )
    aparat + kit www.korzewa.com

Domyślnie

Dzięki za pomoc. A mialabym jeszcze takie pytanie,moze znow nie ten dzial ale jak juz temat foto klubowej to moglibyscie doradzic mi jak operowac fleszem [lampa sb900] gdy scianka na tle ktorej musze sfotografowac gosci odbija mocno swiatło...macie jakieś rady co do takiej sytuacji? byłabym ogromnie wdzieczna za pomoc i w tej kwestii..

Domyślnie

Postawić ich twarzami do tej ściany i obrócić palnik za siebie?
    Odbijać od sufitu...Nie wiem ile masz miejsca, ani jak to wygląda...
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ona_ Zobacz posta
    Dzięki za pomoc. A mialabym jeszcze takie pytanie,moze znow nie ten dzial ale jak juz temat foto klubowej to moglibyscie doradzic mi jak operowac fleszem [lampa sb900] gdy scianka na tle ktorej musze sfotografowac gosci odbija mocno swiatło...macie jakieś rady co do takiej sytuacji? byłabym ogromnie wdzieczna za pomoc i w tej kwestii..
    Nie walić lampą na wprost.
    Podnieś palnik, odbij od sufitu, bocznej ściany, itp.
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Domyślnie

Dubel poprzedniego postu się zrobił
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

u mnie też dubel - chyba się cuś lekko na chwilę zwiesiło...
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Domyślnie

Ale fotografujesz publike czy muzykow? To sa koncerty czy imprezy? Jaka muza? To wazne kwestie wbrew pozorom...
    forum.niekojarze.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów