Szukaj
OK
wracając do tematu
pracuję na stacjonarnym zestawie - i5 + 8 GB ramu + 2X 1000GB dysku + grafika ati + monitor eizo 2243 - zestaw jest spoko ale w tym roku mam niestety problem gdyż średnio 10 dni w miesiącu spędzał będę w innym mieście i nie bardzo chcę targać to wszystko ze sobą, bo nie jest to wygodne i zdrowe dla gratów
Dla tego myślę nad zakupem lapka pod obróbkę zdjęć w PS. Wiem że nie będzie to to co praca na monitorze stacjonarnym ale zawsze mam możliwość porównać i ewentualnie korygować obrobione zdjęcia na monitorze "matce"
- ważne by lapek smigał na 12mpx rawach w ACR - tak myslę że chyba 3-4GB ramu to wystarczająca ilość
- procek - intel i3 ale w sumie nie musi być
- dysku ze 200GB chociaż, będe miał zawsze zewnętrzny ze sobą
- no i ta matryca, przyznam że czytam, czytam i mam mętlik w glowie - najlepiej jakbyście polecili konkretne modele
- to niespodziewany zakup z konieczności więc cena też gra rolę
Będę wdzięczny za wszelkie rady
D750X2 /FM/ dużo gratów
Ponieważ w laptopach teraz montuje się matryce TN:
http://nvision.pl/Wszystko-co-trzeba...details-6.html
to zważywszy na powyższe zadbać należałoby, żeby chociaż posługiwała się: "9-bitowym układem FRC".
Reszty i tak jesteś świadom, więc sobie poradzisz.
Medice, cura te ipsum.
Jednak nie bede mogł dolozyc tej kasy wiec zostaje budzet 1200. Taki T60 z C2D i 2gb ram wystarczy do w miare bezstresowej pracy z Capture Nx ??
Matryca TN w T60 jest tak tragiczna że płakać się chce.
Poza tym sprzęt jest świetny, co piszę jako bardzo zadowolony użytkownik - ale nigdy w życiu by mi nie przyszło do głowy nawet próbować obrabiać na nim zdjęcia.
Są jeszcze T60(p) z IPSami, ale nie do dostania za 1200 zł. Lista matrycy na IPS jest na ThinkWiki.
Witam kolegów fachowców
czy ktoś wie jak najlepiej skalibrować laptopa dell l501x
wyświetlacz 15,6" Full HD (1920x1080) z podświetleniem B+RG LED błyszczący
kart GF 435M 2GB
Skontaktuj się z nami