Szukaj
Moim zdaniem poprawne prace ale czy cos wiecej to nie za bardzo jestem przekonany.
fajnie pokazales miasto
Widać, że kombinujesz, patrzysz. Podoba mi się w jaki sposób wkomponowałeś wieżę na jedynce. Ciut za jasna jak na mój gust. Ale do mnie ten kadr trafia.
Na dwójce brakuje zdecydowanie góry. Jak tak już skadrowałeś to myślę, że korzystniej byłoby przycięcie góry tak, aby nie było widać barierki. Próbowałem i myślę, że wychodzi to tej pracy na dobre.
Miejscówka na trójce z dużym potencjałem, lecz moim zdaniem trochę niewykorzystana. Zejść na dół i skupić się na rzeczce i tych ciekawych stopniach. W tym przypadku drzewo wchodzące w kadr z lewej strony wprowadza za duży chaos.
Ogólnie wszystkie prace dobre techniczne i moim zdaniem przyjemnie ukazujące miasto.
Dzięki Pawle za opiniezaczynasz konstruktywnie oceniać każde zdjęcie. Co do dwójki to też nad tym myślałem, ale w końcu zostało tak, trójkę zawsze mogę powtórzyć, nie chciałem płoszyć kaczanek
![]()
Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D
Art, Paweł napisał już sporo i chyba wyczerpał temat.
Mogę tylko dodać, że od strony wentylac... tfu kolorystycznej jest bardzo dobrze. Ładnie pokazałeś fakturę śniegu
I bardzo dobrze, że jasna. I tak jest poprawiona korektą EV, powinno być jeszcze jaśniej. Nie popadajmy w paranoję z tymi ciemnymi fotkamiCiut za jasna jak na mój gustW rzeczywistości w słoneczny, piękny zimowy dzień jeszcze bielszy od śniegu jak widzi nasze oko? Na pewno jeszcze jaśniej jak na tej fotce.
Hejka - jedynka na plus za kadr. Fajna naturalna ramka sie zrobila.
Nikon D90, N50 1.8, Tamron 18-270 PZD
Mój blog o foto: http://mrlir.wordpress.com/ , trochę presetów, fotek, itp.
Skontaktuj się z nami