AF-S ---- Autofocus-Single
AF-A ---- Autofocus-Auto - w tym trybie aparat sam wybiera czy ma być AF-S, czy AF-C
AF-C ---- Autofocus-Continuous
Czy coś jeszcze trzeba tłumaczyć??
Szukaj
AF-S ---- Autofocus-Single
AF-A ---- Autofocus-Auto - w tym trybie aparat sam wybiera czy ma być AF-S, czy AF-C
AF-C ---- Autofocus-Continuous
Czy coś jeszcze trzeba tłumaczyć??
Flashback musisz poczytać w instrukcji o AF-C i AF-S, oraz o polach ostrości (jednopolowy, dynamiczny, dynamiczny-grupowy i dynamiczny - grupowy z priorytetem najbliższego obiektu), do tego dochodzi jeszcze 7, 11 lub 51 pól ( w zależności od modelu puszki).
Kundzior - o jej, dziękuje, odkrycie roku.
Art Erie - no popatrz, znam to na pamięć, więc pytam po co używać AFS skoro można AFC?
Ostatnio edytowane przez mpwt ; 07-02-2010 o 01:20
Ubawiłem się tym wątkiem, a tak poważnie to zastanawiam się jak koledze wytłumaczyć że głupoty wypisuje tak żeby to zrozumiał. Obawiam się że czytanie instrukcji w tym przypadku nic nie da.
Flashback czytaj po literce i składaj sylaby..... postaram się pisać woooooooolnooooooo
AF-S czyli single czyt. pojedynczy w tym trybie aparat ustawia ostrość na obiekcie (jeden raz) po wciśnięciu spustu do połowy i ostrość zostaje zablokowana do momentu zrobienia zdjęcia bądź puszczenia spustu. W praktyce oznacza to że gdy wciśniesz spust w tym trybie aparat ustawi ostrość ale gdy zmienisz kadr trzymając wyzwalacz wciśnięty ostrość się nie zmieni. W przeciwieństwie do trybu AF-C czyli ciągły w tym trybie po zmianie położenia aparat skoryguje ostrość dostosowując ją do nowego kadru. W trybie AF-C aparat może również nie zmieniając pozycji ani kadru śledzić obiekt w ruchu.
Jeśli tego nie rozumiesz to wybacz ale zajmij się uprawą ziemniaków a nie fotografią
racja jackrabbit![]()
Ostatnio edytowane przez Jatin ; 07-02-2010 o 00:42
N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,
Jatin - spoko - ziemniaki to jest to, ale po co AFS na obiekt, skoro mogę go śledzić AFC - wiem, zaraz doprowadzę co niektórych do szału, ale pytanie pozostaje, różnica żadna.
Różnica jest taka, że jak chcesz śledzić obiekt to nie zrobisz tego używając AF-S, ale odwrotnie tak (czyli złapiesz ostrość na nieruchomym obiekcie używając AF-C).
Skontaktuj się z nami