Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Sanktuarium w Krośnie

-"Żyj na huśtawce życia,Żyj ! Bo tylko raz dany nam czas !!!"-

Domyślnie

Podoba mi się sposób w jaki kościół odcina się od tła. Minimalnie brakuje mi ostrości, szczególnie na lewej (dalszej) wieży, ale ogólnie podoba mi się.

Domyślnie

Jest ok. Do pełni szczęścia brakuje mi trochę innego kadru, tak aby róg ogrodzenia nie zakrywał fasady kościoła.

Domyślnie

A ja bym się przymierzył do tego tematu o innej porze.

woda
    Gość

Domyślnie

Temat ciekawy ale brakuje mi troche wyrazistosci na tym zdjeciu. Wolalbym ostrzejsze i z troche wyrazniejszym kolorem. Ostrzyles po zmniejszeniu?

woda
    Gość

Domyślnie

Jacek, mam wrazenie, ze podkreciles na 1 kolor tak "po calosci". Niebo nabralo zycia ale kosztem calej reszty. Probowales moze ostrzyc uzywajac filtra high pass? Moze mniej pdbijania kontrastu, bo tutaj zabija Ci coraz wiecej szczegolow (a szkoda przeciez)?
    Na 3 kompletnie brak ostrosci i chyba zabraklo Ci "szerokosci" szkla, bo uciales i dol, i gore. Kadr ma potencjal moim zdaniem ale wyglada jak golas prosto z puszki. na dodatek malo staranny.

Domyślnie

Jak dla mknie jest - mowie o numer1 jak sie na nie patrzy to tak jak by sie patrzylo na zdjecie w przewodniku, pokazana cala bryla, pod katem, wsio w pariadkie
    Nikon D90, N50 1.8, Tamron 18-270 PZD
    Mój blog o foto: http://mrlir.wordpress.com/ , trochę presetów, fotek, itp.

Domyślnie

sympatyczne, ale zmieniłbym lekko kadr, aby narożna wieżyczka nie przesłaniała wieży kościoła, wtedy i kadr byłby mniej niezdecydowany, bo w tej chwili właśnie takie odnoszę wrażenie, a co za tym idzie sama światynia jest centralnie na zdjęciu co też charakteru fotografii nie dodaje.

Domyślnie

Obróbka ,no tak i od razu przyznaję się bez bicia że ja posługuję się PhotoScape a to program o ograniczonych możliwościach za to po polsku.
    Po woli przymierzam się do zamiany programu do obrabiania zdjęć ale na to trzeba czasu.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów