Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

Może warto zainwestować w coś z ochroną termiczną? SB-900 ma jakąś diodkę.
    Ew. można zawalczyć z kimś pl.rec.elektronika w sprawie upgrade SB-600 - to nie jest rocket science )
    Oczywiście umiar w napierniczaniu z pełną mocą powinien być!

Domyślnie

no tak,
    tylko jak na razie wszystkie mądre rady (niewątpliwie cenne) są przed, a tu "hello!!!" mleko już się rozlało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dharnas Zobacz posta
    no tak,
    tylko jak na razie wszystkie mądre rady (niewątpliwie cenne) są przed, a tu "hello!!!" mleko już się rozlało
    A co? myślisz,że posiadamy dobre rady już "po" które są w stanie przywrócić do życia uwalone lampy? Niestety trzeba myśleć przed to nie będzie problemów po.
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dharnas Zobacz posta
    no tak,
    hmmm,
    troll warning ;-P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Problem jest w tym,że traktujecie lampy SB600 jak lampy profesjonalne a to zaledwie sprzęt amatorski z pełnymi tego konsekwencjami tj.ograniczeniami ilości błysków,mocy,częstotliwości używania itp.Te lamy są przewidziane do błyskania na urodzinach u cioci a nie do trzaskania sezonów weselnych.Proponuję zakup SB800 lub SB900 ewent.najwyższy model Metz-a
    Waldku!
    Widziałem wielokrotnie rozebrane lampy sb-600 i sb-800, mam do nich serwisówki. W elektronice siedzę od lat i nie widzę we wnętrzach tych lamp specjalnych różnic w jakości zastosowanych elementów, mających wpływ na żywotność tych urządzeń i ich przeznaczenie. Za zastosowaniem bardziej profi w sb-800 przemawiają jedynie dostępne funkcje samej lampy a nie jakość elementów. Tam są tej samej jakości palniki, kondensatory etc.
    Pozdr.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

pebees
    Gość

Domyślnie

stachmuszel bo w tych 600-tkach to problem jest w sofcie, nie leży on w jakości całej reszty. No, może plastiki są nieco gorsze... a może wcale nie

Domyślnie

Moja SB600 ma przytopiony plastik w okolicach palnika, a ciągle śmiga jak zła ;-P
    Zamiast błyskać z pełną mocą na SB-600 polecam zakup czegoś mocnego (może Quantum jakiś?) i walenie z mniejszą mocą.
    Starczy na dłużej, a i jakiś zapas mocy zawsze zostanie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Problem jest w tym,że traktujecie lampy SB600 jak lampy profesjonalne a to zaledwie sprzęt amatorski z pełnymi tego konsekwencjami tj.ograniczeniami ilości błysków,mocy,częstotliwości używania itp.Te lamy są przewidziane do błyskania na urodzinach u cioci a nie do trzaskania sezonów weselnych.Proponuję zakup SB800 lub SB900 ewent.najwyższy model Metz-a
    Nie zgodzę się z tym, eksploatuję dość intensywnie sb600 od kilku lat i śmiga. sb-900 najczęśniej leży w torbie, bo to spory klamot i jakoś nie przypadliśmy sobie do gustu.

Domyślnie

Może to kwestia wadliwej serii produktów? Może wcale oryginalne "sabinki" nie są ąz taką rewelacją.
    N D90 | N 18-55mm VR | N 55-200mm VRII | T 70-300mm Macro | Falcon 500mm | Sunpak PZ42X |

Domyślnie

Może kwestia wadliwej serii, może pojedyncze egzemplarze, może zbyt intensywna eksploatacja, może.... Ja na wszelki wypadek "młócę" Fomei, SB600 mam do "wyższych " celów.
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów