Close

Strona 6 z 31 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 305

Domyślnie

Stig- nawet jesli uznac, ze daje obraz jedynie porównywalny z D3, 5D itd- to ma "pare" innych zalet i dlatego ludzie tak pieją
    jak dla mnie- jest to obraz po dobrej obrobce z 5d, wiec jesli obrobka praktycznie odpada no to jest to faktycznie piekna perspektywa i trzeba chyba zbierać na to cacko.
    ....obrazek, wielkosc/waga, szybkosc, bezszelestnosc, czego chciec wiecej?
    mozna nawet zaryzykowac stwierdzenie ze cena nie jest tak koszmarna zwazywszy na to, ze apart moze faktycznie w koncu byc tym grallem..przynamniej dla mnie.
    Ostatnio edytowane przez kroolik ; 01-02-2010 o 21:22
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

pomijajac to czy daje lepsze zdjecia czy nie (a wg mnie daje) to jest to zupelnie inna filozofia robienia zdjec ktora mnie odpowiada
    zreszta nawet na otwarciu sklepu L w wawie poznalem chlopakow z forum ktorzy widza fotki z M9 i maja ja w reku (bo to rownie wazne w koncowej ocenie) przymierzaja sie do wyprzedania nikonowskich gratow
    Road to Manila

Domyślnie

Zależy co kto woli, w pewnej specyficznej fotografii to faktycznie fajna sprawa. Mnie o stokroć bardziej się podobały Twoje zdjęcia z duetu D3+N200/2
    Prezentowane zdjęcia z M9 nie robią na mnie większego wrażenia. Ważne że znalazłeś swój Święty Graal
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej Olender Zobacz posta
    Prezentowane zdjęcia z M9 nie robią na mnie większego wrażenia. Ważne że znalazłeś swój Święty Graal
    Natomiast wątki związane z Leica robią wrażenie na Tobie, skoro w każdym nie omieszkasz zamieścić komentarza

Zgadzam się, każdy musi znaleźć swojego Graala.
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2Cresky Zobacz posta
    Natomiast wątki związane z Leica robią wrażenie na Tobie, skoro w każdym nie omieszkasz zamieścić komentarza

Zgadzam się, każdy musi znaleźć swojego Graala.
    Lubię popatrzeć na egzotykę,
    A nuż coś mnie zaskoczy
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 03-03-2010 o 22:17 Powód: orto. ("nóż")
    olender.me

Domyślnie

A nóż coś mnie zaskoczy
    Zobaczysz za rok sam będziesz sample z M9 wklejał
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

Mnie podoba się właśnie to, że zdjęcia z takiej popierdułki mają taki wyczes jak te z D300+200/2VR, który to zestaw waży koło 5kg i wymaga sporego odejścia podczas fotografowania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Mnie podoba się właśnie to, że zdjęcia z takiej popierdułki mają taki wyczes jak te z D300+200/2VR, który to zestaw waży koło 5kg i wymaga sporego odejścia podczas fotografowania.
    To fakt niezaprzeczalny, gabaryty będą dla wielu dużym plusem. Pozwala nosić aparat niemal zawsze przy sobie.
    Osobiście z torbą foto wychodzę jedynie w celu robienia zdjęć ale mam inną specyfikę pracy.
    Przy ilości gratów jakie używam do zdjęć nie robi mi różnicy czy puszka jest duża czy mała. Dochodzą graty oświetleniowe, statywy itp.
    Osoby trudniące się fotografią uliczną, reportażową itp. gdzie aparat + obiektyw to wystarczający tandem, M9 będzie łakomym kąskiem.

ps. Czornyj, rozumiem że po ewentualnym zakupie M9 usuwasz swoją aktualną stopkę?
    olender.me

Domyślnie

jedno pytanie:
    czy ta M9 to wytrzymala konstrukcja jak typowa leica?
    bo jesli nie to chyba bym sie bal tak nosic caly czas przy sobie w kieszeni taki aparat (a prawde mowiac tak by mi pasowalo).
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

ps. Czornyj, rozumiem że po ewentualnym zakupie M9 usuwasz swoją aktualną stopkę?
    Nie, zmienia tylko czas na przeszly
    forum.niekojarze.pl

Strona 6 z 31 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów