Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Fotografia Produktów

Witam. Trochę poszperałem po forum ale nie znalazłem, stąd pytam.
    Czy ktoś z szanownych forumowiczów orientuje się, ile kosztuje usługa wykonania fotografii produktu wielkości bochenka chleba. Nadmienię, że to produkt powszechnego użytku. Czy cena zależy od tego ile tych produktów obfotografuję, np. jeśli firma zleci mi na raz 10, 20, a może i 50 produktów do sfotografowania.
    Proszę o pomoc
    Dziękuję i pozdrawiam

Domyślnie

oj bywa róznie. Jednak jest istotne co to - bo inaczej i bardziej pracochłonnie idzie szkło,
    a inaczej przedmioty matowe, nie odbijajace swiatła. I rozumiem ze nie spozywka...Wiec
    padały i ceny w okolicach... 5-10 zł za obrazek - jesli np. ustawiasz raz swiatło, wstawiasz
    w namiot bezcieniowy i pstryk - a masz tego 100 szt to okazuje sie ze za trzy-cztery godziny
    pracy masz 1-2000 zł. Ale bywa, ze nalezy powiedziec 150-300 zł (nie mówie 1500 EU bo zakładam,
    że nie o tego typu dziełach rozmawiamy)- no róznie, musisz to jednak przekalkulować nie tylko na ilośc
    produktuów, ale i na czasochłonnośc, nie zapominajac o obróbce.
    i

Domyślnie

Wazny jest tez klient (renoma u podwykonawcow), wizja dluzszej wspolpracy, przeznaczenie zdjec, itd. Nie oszukujmy sie -- jakiekolwiek standardy cenowe mozna sobie dzisiaj wlozyc w buty. Cena zdjec to niestety sprawa indywidualna i jednostkowa.
    Ostatnio bardzo czesto robilem zdjecia za 150-250 zl sztuka, ale gdybym dostal 100 produktow do sfotografowania (studio, to samo swiatlo i tylko zmiana przedmiotu) -- i tak np. co miesiac, to i za 20-30 zl od sztuki bym to robil.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

hm..no to widzę, że trudny temat.
    Te produkty to ma być galanteria damska i męska. Więc chyba pozostają*indywidualne negocjacje, tym bardziej, że nie będzie i nie jest to główne źródło utrzymania.
    Pozdrawiam

Domyślnie

wazne jest bardzo przeznaczenie zdjecia.czy jest to packshot do katalogu i jedynie na bialym tle robisz fotke (wtedy przy 150-300zl) czy jest to np zdjecie do reklamy,na plakat i potrzebna jest jeszcze stylizacja.w tym przypadku sumy sa bardzo rozne(np za zdejcie butelki pewnego znanego napoju gazowanego 7 tys zl)
    Road to Manila

Domyślnie

Zgadzam się, że decydować powinno przeznaczenie zdjęcia, tzn. planowany sposób jego wykorzystania przez klienta. Fotografia, którą klient wykorzysta tylko na wystawie swojego sklepu będzie zatem zwykle miała inną cenę niż fotografia wykorzystana w ogólnopolskiej kampanii bilboardowej.

Na marginesie - warto mieć świadomość, że klient może wykorzystać nasze zdjęcia wyłącznie w zakresie tzw. pól eksploatacji wyraźnie wskazanych w umowie. Za każdy dodatkowy sposób wykorzystania zasadniczo należy się dodatkowe wynagrodzenie.

Domyślnie

Temat trochę już umarł ale jeśli ktoś jeszcze tu coś czyta to proszę o poradę. Chciałbym zrobić własnoręcznie namiot bezcieniowy z zakupionej na allegro tkaniny bezcieniowej. I tu pytanie: czy taka tkanina odpowiada jakościowo tkaninom stosowanym na gotowych namiotach, tych sprzedawanych za 80 zł czy nawet więcej (faktura tkaniny w powiększeniu to materiał z drobnymi otworkami na jej powierzchni)? Oraz drugie pytanie: jaki kształt namiotu będzie lepszy, stożkowy czy sześcienny? dzięki z góry za odpowiedzi na moje pytanie oraz za wszelkie dodatkowe porady na ten temat. pozdrawiam

Domyślnie

Odkopie temat.
    Mam propozycje zrobienia 30 przedmiotów. Terminale i kalkulatory firmy Casio. Agencja jeszcze pośredniczy między mną a firma casio. Założyłem sobie że za te 30 zdjęć wziąłbym 600 zł netto. Dużo, mało?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaddixx Zobacz posta
    Odkopie temat.
    Mam propozycje zrobienia 30 przedmiotów. Terminale i kalkulatory firmy Casio. Agencja jeszcze pośredniczy między mną a firma casio. Założyłem sobie że za te 30 zdjęć wziąłbym 600 zł netto. Dużo, mało?
    Za duzo! Zrob za 300 -- zobaczysz jacy beda szczesliwi!

Kryste... "Rynce opadajom"...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

zamiast biadolić na świat, mógłbyś powiedzieć coś bardziej konkretnego. Może warto pokazać jakieś standardy i przykłady: kto i jaka firma i zastosowanie zdjęć, cena i wtedy bedzie wszystko jasne. Bedzie jakiś punkt odniesienia.
    Przeszukaj forum i znajdz mi jakąkolwiek cene za usługe. Każdy wyznaje zasade: wiem ale nie powiem..."Rynce opadajom"..

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów