Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Problem z obiektywem

Witam was mam pytanie czy mozna kupic przednia soczewke do obiektywu ? Bo wczoraj zgubiłem podczas imprezy i zauwazylem to dopiero rano ; / . Jesli macie jakis namiar na kupno do obiektywu 18-135 mm AFS DX to byl bym wdzieczny bo teraz nie wiem czy jest obiektyw do wyrzucenia czy mozna zakupic takowa soczewke bo troche szkoda obiektywu .
    Pozdrawiam

Oszczędny w słowach Awatar Paput
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

O boże, jaki melanż! Widać było epicko

Ale żeby nie było, że offtop -
    Samemu nie uzyskasz raczej dostępu do takich części, w serwisach (nie tylko autoryzowanych), już bardziej.
    Nikon D2x| Nikon D60 | Sigma 70-200/2.8 | Soligor 19-35/3.5-4.5 | Tokina 150-500/5.6 | SB-28
    szczera chęć nauki i samokrytyka jest najważniejsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akses Zobacz posta
    Witam was mam pytanie czy mozna kupic przednia soczewke do obiektywu ? Bo wczoraj zgubiłem podczas imprezy i zauwazylem to dopiero rano ; / . Jesli macie jakis namiar na kupno do obiektywu 18-135 mm AFS DX to byl bym wdzieczny bo teraz nie wiem czy jest obiektyw do wyrzucenia czy mozna zakupic takowa soczewke bo troche szkoda obiektywu .
    Pozdrawiam

A którą soczewkę zgubiłeś? przednią, czy ostatnią?
    Prawdopodobnie oprócz soczewki zgubiłeś też pierścień, którym jest dokręcona.
    Poszukaj na Allekradno.pl może jakiś uszkodzony 18-135G DX, po upadku będzie do kupienia za grosze.
    Jeżeli nie dostaniesz nigdzie tej soczewki to byłbym chętny na odkupienie tego "ślepca".
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Przednia soczewke zgubilem az nie wierze ze mogla sobie tak wypasc a nie mialem czasu zeby sprawdzic i uzywalem innego obiektywu rano jak spojrzalem to nie uwierzylem nic poki co poszukam na tej stronie poza tym napisalem jeszcze do nikona moze jest opcja zeby kupic taka soczewke .

Domyślnie

Znowu wróci temat, żeby UV zakładać. Tym razem żeby zabezpieczyć się przed wypadnięciem flaków z obiektywu.
    Alex Paleczny
    http://futomaki.pl - codziennie o fotografii. ... no dobra - prawie codziennie
    Obserwuj mnie na Blipie!

Uprawnienia umieszczania postów