Na fotkach pojawiła się krecha. Czy ktoś miał podobne doświadczenia. Jeśli tak to jak się tego pozbyć i za ile?
Szukaj
Na fotkach pojawiła się krecha. Czy ktoś miał podobne doświadczenia. Jeśli tak to jak się tego pozbyć i za ile?
Obawiam się niestety, że to wina matrycy, a to by oznaczało konieczność jej wymiany (całkowicie nieopłacalne).
Wyślij powyższą fotkę do serwisu Nikona - może oni coś poradzą.
Innym rozwiązaniem może być stworzenie akcji w Photoshopie (albo podobnym programie), która by zastępowała pionową linię uśrednionymi sąsiednimi pikselami. Może nieco uciążliwe, ale myślę, że można się do tego przyzwyczaić.
Niestety, zdecydowanie wygląda na matrycę. Pozytywnie patrząc, zyskałeś pretekst do upgrade'u sprzętu.![]()
Alex Paleczny
http://futomaki.pl - codziennie o fotografii. ... no dobra - prawie codziennie
Obserwuj mnie na Blipie!
Upgrade właśnie ostatnio zrobiłem, na D90. Niestety szkoda, że z D50 pożytku już nie będzie![]()
Daj spokój, szkoda takiej puszki jak D50.
Healing Brush w Photoshopie i po bólu (cały proces zajął mi z 15sek. - ze zdefiniowaną akcją byłaby to pewnie 1-2sek.)
Oj, obawiam sie, że nie zawsze pójdzie tak łatwo. Daj mi kolego jpga w pełnej rozdzielczości. Sam jestem ciekawy czy akcja zawsze da efekt.
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
Skontaktuj się z nami