Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: matryca w D50

Domyślnie matryca w D50

Na fotkach pojawiła się krecha. Czy ktoś miał podobne doświadczenia. Jeśli tak to jak się tego pozbyć i za ile?

Domyślnie

Obawiam się niestety, że to wina matrycy, a to by oznaczało konieczność jej wymiany (całkowicie nieopłacalne).
    Wyślij powyższą fotkę do serwisu Nikona - może oni coś poradzą.

Innym rozwiązaniem może być stworzenie akcji w Photoshopie (albo podobnym programie), która by zastępowała pionową linię uśrednionymi sąsiednimi pikselami. Może nieco uciążliwe, ale myślę, że można się do tego przyzwyczaić.

Domyślnie

Niestety, zdecydowanie wygląda na matrycę. Pozytywnie patrząc, zyskałeś pretekst do upgrade'u sprzętu.
    Alex Paleczny
    http://futomaki.pl - codziennie o fotografii. ... no dobra - prawie codziennie
    Obserwuj mnie na Blipie!

Domyślnie

Upgrade właśnie ostatnio zrobiłem, na D90. Niestety szkoda, że z D50 pożytku już nie będzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tongshi Zobacz posta
    Upgrade właśnie ostatnio zrobiłem, na D90. Niestety szkoda, że z D50 pożytku już nie będzie
    Daj spokój, szkoda takiej puszki jak D50.
    Healing Brush w Photoshopie i po bólu (cały proces zajął mi z 15sek. - ze zdefiniowaną akcją byłaby to pewnie 1-2sek.)

Domyślnie

Oj, obawiam sie, że nie zawsze pójdzie tak łatwo. Daj mi kolego jpga w pełnej rozdzielczości. Sam jestem ciekawy czy akcja zawsze da efekt.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tongshi Zobacz posta
    Niestety szkoda, że z D50 pożytku już nie będzie
    To za ile chcesz mi go sprzedać? Potrzebuję wbudowanej lampy do D50, więc na części bym chętnie nabył tą puszkę
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Uprawnienia umieszczania postów