Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Dwa razy *

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Dwa razy *

Znów Puszcza Bukowa koło Szczecina.

1.

2.

Zapraszam

LED ZEPPELIN

Domyślnie

podoba mi się taka radosna zima, bardzo ładnie, a wciskałeś kit ze sobie nie radzisz z fotkami pod słońce

Domyślnie

1 bardzo mnie się spodobała, ale 2 też fajna
    Pozdro. Wojtek

Domyślnie

A ktoś tu chyba mówił, że ma dość obróbki zdjęć z gwiazdkami.
    A tu proszę ! Warto było !

P.S. Czym tłuczone ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    A ktoś tu chyba mówił, że ma dość obróbki zdjęć z gwiazdkami.
    A tu proszę ! Warto było !

P.S. Czym tłuczone ?
    No wreszcie wkręciłem szkiełko (N12-24/4) w imadło, dokręciłem przysłonę jak należy i gwiazdki natychmiast się pojawiły. Jeszcze muszę porządnie wyprać filtry, bo brudy rozczepiają światło tworząc dodatkowe duszki i inne bliki. Polecicie jakiś płyn? Tylko nie pigwówkę...
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    ... Jeszcze muszę porządnie wyprać filtry, bo brudy rozczepiają światło tworząc dodatkowe duszki i inne bliki. Polecicie jakiś płyn? Tylko nie pigwówkę...
    Jakie filterki używasz do zdjęć pod słońce ?
    Pytam z ciekawości, bo ja tylko polara.
    A co do płynu, to Ostrytux ma jakąś super miksturę .
    Trzeba by go podpytać .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Jakie filterki używasz do zdjęć pod słońce ?
    Pytam z ciekawości, bo ja tylko polara.
    A co do płynu, to Ostrytux ma jakąś super miksturę .
    Trzeba by go podpytać .
    Mam parę filtrów, ale przez moje lenistwo generalnie leżakują w plecaku. Na szkle mam głównie UV Hoya HMC Super, ale sięgam też po Marumi Light Control-8. Do memłania wiadomo - Hoya ND-400. Mam też polara B+W, ale na szerokim kącie niebo często głupieje albo ja nie potrafię go odpowiednio pokręcić. Połówek nie używam (wolę w większych opakowaniach ), ale po ostatniej wypowiedzi Ostrego w ich sprawie może zrewiduję poglądy. Dzięki za radę, zaraz skrobnę PM w sprawie akcesoriów pralniczych.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    No wreszcie wkręciłem szkiełko (N12-24/4) w imadło, dokręciłem przysłonę jak należy i gwiazdki natychmiast się pojawiły. Jeszcze muszę porządnie wyprać filtry, bo brudy rozczepiają światło tworząc dodatkowe duszki i inne bliki. Polecicie jakiś płyn? Tylko nie pigwówkę...
    Andrzeju, możesz się zdziwić. Ja to już przerobiłem w tym obiektywie. Filtr możesz mieś czysty i pozbawiony bakterii wszelakich a dalej bliki między promykami będą. To jest dodatkowa szyba i niestety efekt odbicia światła między przednią soczewką a wewnętrzną stroną filtra. Boleśnie sie o tym przekonałem robiąc panoramki z Kasprowego
    Do fotografii pod słońce filtr zdejmuj, pod słońce i tak żadna z niego korzyść.
    A co do fotografii zamieszczonych w wątku to kadry fajne ale brakuje im nieco takiej czystości. Pozwoliłem sobie na zabawę z nimi i efekt jest chyba? lepszy. Tylko nie wiem czy mogę pokazać
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    Andrzeju, możesz się zdziwić. Ja to już przerobiłem w tym obiektywie. Filtr możesz mieś czysty i pozbawiony bakterii wszelakich a dalej bliki między promykami będą. To jest dodatkowa szyba i niestety efekt odbicia światła między przednią soczewką a wewnętrzną stroną filtra. Boleśnie sie o tym przekonałem robiąc panoramki z Kasprowego
    Do fotografii pod słońce filtr zdejmuj, pod słońce i tak żadna z niego korzyść.
    A co do fotografii zamieszczonych w wątku to kadry fajne ale brakuje im nieco takiej czystości. Pozwoliłem sobie na zabawę z nimi i efekt jest chyba? lepszy. Tylko nie wiem czy mogę pokazać
    Z dodatkową szybką pełna zgoda, jednak MUSI być ona czysta bo wyłażą takie cuda jak na załączonych fotach. Stempelek był w użyciu, a i tak wszystkiego nie wywaliłem. Nie mam nic przeciwko blikom "naturalnym", ale tym z powodu nieczystości filtra i szkła mówię zdecydowane nie. I oczywiście dawaj "swoją wizję", choć cenię to, że najpierw pytasz.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Niestety ani kadrowo ani obróbkowo do mnie nie gadają Ale zima ładna (i radosna)
    D300, + 35/2 + 180/2.8 + 60/2.8 +T12-24

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów