Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wodzisław Śląski

Domyślnie photoshop cs4 - problem, zacina sie

Witam
    od paru dni jestem posiadaczem imaca 24
    kupilem go z mysla o grafice a dokladnie obrobka zdjec. Wszystko jest super ale mam problem z cs4. Na malych rozdzielczosciach wszystko dziala super, ale gdy odpale swoje pliki 12MP to zaczyna sie problem. Suwaki chodza bardzo dobrze, Pedzel do czyszczenia tez ok choc nie tak plynnie a najgorszej jest z Liquify, praktycznie nic nie mozna zrobic.
    Nawet przyznalem 3gb ramu do cs4 recznie ale dalej to samo

Czesci to :
    Procesor: 2.66GHz Intel Core 2 Duo z 6MB L2 Cache
    Magistrala 1066MHz
    Pamięć 4GB 1066MHz DDR3 SDRAM SO-DIMM
    Grafika NVIDIA GeForce 9400M 256MB DDR3 SDRAM
    Dysk twardy 640GB Serial ATA, 7200 rpm

sprzet jest na pewno odpowiedni i nie wydaje mi sie zeby czegos mu brakowalo

Z gory dzieki za pomoc
    D50 + Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED + Nikkor 70-300mm f/4-5.6 G

Domyślnie

wlasnie sprawdzilem na swoim kompie (Mac Book Pro, 4GB, 2.5GHz)
    mi sie pracuje swietnie do momentu uruchomienia Liquify, ale to chyba norma jest. pamietam, ze na Windzie tez mi ten filtr nie smigal idealnie...ja bym sie tym nie przejmowal
    moze wiksza ilosc RAM'u by pomogla

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wodzisław Śląski

Domyślnie

Jak jeszcze mialem blaszaka to mialem 2gb ramu i akurat skraplanie chodzilo ok, tutaj znowu inne rzeczy chodza szybciej ale w skraplaniu powaznie nic nie da sie zrobic, jak przesune myszka to na efekt musze czekac pare sekund przez co nie moge uzyskac tego co chce
    moze zobacze cs3 30dniowego, czy tam tez wystepuje ten problem
    sam juz nie wiem

Domyślnie

Specjalnie sprawdziłem, u mnie nie ma takich problemów, w czasie rzeczywistym ( ale win7 64 bit, 12GB RAM i procek i7 3,33 ).

Domyślnie

Nie wiem czy to pomoże - ale może
    - iMac 20cali z podpiętym zewnętrznym Eizo CE210W
    - 2.4 GHz, 4 GB RAMu
    - system 10.6.2
    - cały pakiet CS4 zupdatowany jak tylko daleko się da

Parametry foty (16bit):

Widok przed:

Widok po:

Otwarcie okna Luquify i odświeżenie obrazka ok. 4 sekund.
    Kilkanaście (chyba 14) zamaszystych maźnięć pędzlem 700px w czasie rzeczywistym.
    Po naciśnięciu OK efekt na focie pokazał się po ok. 50 sekundach.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wodzisław Śląski

Domyślnie

Tylko mi nie chodzi o czas otwarcie okna Luquify, tylko gdy juz mam otwarte okno i zrobie cos pedzlem to na efekt musze czekac kilka sekund, przez co nigdy nie uzyskam efektu taki jaki potrzebuje bo go nie widze odrazu. Zainstalowalem 30dniowego cs3 i wszystko chodzi jak burza oprocz tego filtra... Sam nie wiem, moze mam filtr uszkodzony czy cos? Co najlepiej zrobic? inne rzeczy dzialaja na prawde super

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gallson Zobacz posta
    Tylko mi nie chodzi o czas otwarcie okna Luquify, tylko gdy juz mam otwarte okno i zrobie cos pedzlem to na efekt musze czekac kilka sekund...
    Dlatego opisałem także jak wygląda praca w otwartym oknie filtra. U mnie, na tej przecież dość dużej focie, w czasie rzeczywistym - kilkanaście maźnięć.
    Który masz system?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wodzisław Śląski

Domyślnie

10.5.8
    Pobralem sobie cs3 30dniowego i dalej to samo, inne filtry chodza jak burza a on nawet przy 800x600 strasznie muli, dziwne. Moze mam uszkodzony filtr czy cos? I gdy instaluje na nowo oprogramowanie on ciagle wczytuje ten stary uszkodzony (??)

Domyślnie

10.5.8
    Pobralem sobie cs3 30dniowego i dalej to samo, inne filtry chodza jak burza a on nawet przy 800x600 strasznie muli, dziwne. Moze mam uszkodzony filtr czy cos? I gdy instaluje na nowo oprogramowanie on ciagle wczytuje ten stary uszkodzony (??)
    Nie znam się na bebechach komputerów i nie chcę się znać. Mam tylko 15 letnią praktykę z macami. Po pierwsze zachęcam do updatu systemu do Snow Leoparda. Aktualnie najnowsza wersja czyli 10.6.2 chodzi bardzo dobrze. Zdecydowanie lepiej od 10.5. Osobiście wersję 10.5 praktycznie przeskoczyłem - pracowałem na niej bardzo krótko ze względu na jakiś program, który to wymusił - już nawet nie pamiętam co to było. Nieważne.
    Dokonałem teraz próby na MacBooku Pro - 2.4 Gz i 4GM RAMu - i ten sam pakiet CS4. Zrobiłem dokument 1000mm x 700mm w rozdzielczości 225 dpi. Pozalewałem różnymi kolorami, dodałem noice, pokreśliłem - no zrobiłem jedną wielką paletę malarską i uruchomiłem Luquify. Generalnie jak na moim iMacu. W otwartym oknie filtra działania w czasie rzeczywistym. A Twój iMac jest troszkę mocniejszy i chyba nowszy od mojego iMaca (graficznie obciążonego przez dwa monitory) i MacBooka. Czyli coś siedzi w Twoim sprzęcie. Jeżeli zamierzasz kupować pakiet lub samego photoshopa to absolutnie polecam CS4 pracujący na 10.6.2 - sprawdzona i działająca konfiguracja. 10.5 mi się troszkę jakby przycinał z CS4 - ale nie w przeciągu iluś sekund.

Edit:
    A tak w ogóle dla spokoju odpal kompa z płyty i sprawdź dysk i następnie napraw przywileje.
    Ostatnio edytowane przez samek ; 30-01-2010 o 14:00

Domyślnie

10.5.8
    Na pewno filtr jest uszkodzony.
    Maki sa przeciez tak zbudowane, ze nie ma prawa nic zle dzialac, a juz w ogole Photoshop!
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów