Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Sortowanie zdjęć wg daty powstania

Witam serdecznie mam pytanie bo coś chyba nie tak z moim mostem. Posiadam pliki z 3 rożnych aparatów i chciałbym je posegregować wg daty powstania. Sprawdzałem aparaty pod względem ustawienia daty i czasu. W jaki sposób posegregować je wg daty powstania?

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Posortować w czym? W Windowsie? Widok > Szczegóły, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na dowolną nazwę kolumny (np. "nazwa") i wybierz coś w stylu "data wykonania". Jak chcesz zmienić nazwy, tak żeby mieć na stałe zachowaną chronologię to możesz użyć np. Total Commandera

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Chodzi mi o Bridge który usilnie nie chce segregować wg daty wykonania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Chodzi mi o Bridge który usilnie nie chce segregować wg daty wykonania.
    Co znaczy nie chce? Jaka jest reakcja? Wybierasz View / Sort / by Date Created i co sie dzieje?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Dzieje się tak, że Bridge sortuje od początku a nastepnie np w połowie wrzuca mi kilka zdjęc z przodu. Po czym znowu lecą zdjęcia wg powstania. Zaznaczałem wszystkie zdjęcia, próbowałem je zaznaczyć i wtedy sortować i nic z tego jakaś magia się z nimi dzieje. Rozumiem , iż nawet jeśli przekładam zdjęcia z katalogu do katalogu to i tak jeśli staram się je ułożyć wg powstania zdjęcia to Bridge powinien sortować od najstarszego do najmłodszego lub na odwrót.

Domyślnie

Dzieje się tak, że Bridge sortuje od początku a nastepnie np w połowie wrzuca mi kilka zdjęc z przodu.
    To sprawdz te pliki, ktore pojawiaja sie w tym miejscu kolejki, w ktorym nie powinny. Moze cos tam jest napaskudzone w EXIFach.

Rozumiem , iż nawet jeśli przekładam zdjęcia z katalogu do katalogu to i tak jeśli staram się je ułożyć wg powstania zdjęcia to Bridge powinien sortować od najstarszego do najmłodszego lub na odwrót.
    Nie do konca. Jesli recznie posortujesz zdjecia, to "sort" przelaczy Ci sie na manual, i nie ma juz znaczenia, ze wczesniej miales posortowane wg czasu utworzenia.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Uprawnienia umieszczania postów