a jak sobie radzisz z pomiarem światła ??
Szukaj
a jak sobie radzisz z pomiarem światła ??
Mam fuji s5 wiec on mierzy sam.
aato ja niestety nie bede mial tyle szczescia
![]()
Jeżeli nie fotografujesz od wczoraj i je4stes oswojony z trybem manualnym to myślę, ze w godzinkę - dwie będziesz miał 75% skuteczności. Po 2 tygodniach rzadko będziesz chybiał z czasami.
FX MIKKA GOTUJE ZDJECIA !
skinny nigga pretty flacko, niggas rippin that choppers
Ten konkretny helios o ktorym piszesz ma bardzo podobna budowe tylko ma mniej lisci(6) w zwiazku z czym bokeh jest gorszy. Pozatym ostrosciowo moze roznie wypasc i kontrast moze byc slabszy. Reszta taka sama
Witam.
Ja piszecie z Heliosami to loteria. Niewiele droższe na aledrogo można znaleźć pentacony, Tessary czy Pancolary od NRD-owskich Praktic. Są bardziej stabilne jeśli chodzi o ciągłość serii i jakościowo lepsze. Będą też pracowały jak Helios w manualu, lecz efekty będą tu lepsze.
Ja się tak uczepiłem tego heliosa tylko ze względu na to że mam takiego, przez to zacząłem ten temat wałkować, ale niewykluczone, że poczynię jakieś inwestycje na przyszłość i zainwestuję jeszcze w M42
Czy lepsze to nie wiem. Inne. W kazdym razie dobry helios to bardzo fajny obiektyw. Pancolar to mial dobra kontrole jakosci i to prawie zawsze bdb szklo.
Skontaktuj się z nami