Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

a jak sobie radzisz z pomiarem światła ??

Domyślnie

aa to ja niestety nie bede mial tyle szczescia

Domyślnie

Jeżeli nie fotografujesz od wczoraj i je4stes oswojony z trybem manualnym to myślę, ze w godzinkę - dwie będziesz miał 75% skuteczności. Po 2 tygodniach rzadko będziesz chybiał z czasami.
    FX MIKKA GOTUJE ZDJECIA !
    skinny nigga pretty flacko, niggas rippin that choppers

Domyślnie

Ten konkretny helios o ktorym piszesz ma bardzo podobna budowe tylko ma mniej lisci(6) w zwiazku z czym bokeh jest gorszy. Pozatym ostrosciowo moze roznie wypasc i kontrast moze byc slabszy. Reszta taka sama

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Witam.
    Ja piszecie z Heliosami to loteria. Niewiele droższe na aledrogo można znaleźć pentacony, Tessary czy Pancolary od NRD-owskich Praktic. Są bardziej stabilne jeśli chodzi o ciągłość serii i jakościowo lepsze. Będą też pracowały jak Helios w manualu, lecz efekty będą tu lepsze.

Domyślnie

Ja się tak uczepiłem tego heliosa tylko ze względu na to że mam takiego, przez to zacząłem ten temat wałkować, ale niewykluczone, że poczynię jakieś inwestycje na przyszłość i zainwestuję jeszcze w M42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wist Zobacz posta
    Witam.
    Ja piszecie z Heliosami to loteria. Niewiele droższe na aledrogo można znaleźć pentacony, Tessary czy Pancolary od NRD-owskich Praktic. Są bardziej stabilne jeśli chodzi o ciągłość serii i jakościowo lepsze. Będą też pracowały jak Helios w manualu, lecz efekty będą tu lepsze.
    Ze cenę "enerdówka" kupi na bagnecie N coś od "niezalezych"
    Ma i ja RB67, F90X, F4S+F4+1/2 F4, Metz ,SB i brzydkie Canony. Na góry m4/3

Domyślnie

Czy lepsze to nie wiem. Inne. W kazdym razie dobry helios to bardzo fajny obiektyw. Pancolar to mial dobra kontrole jakosci i to prawie zawsze bdb szklo.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów