Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Magda

Domyślnie

zamiast sie klocic moze lepiej troche przyjrzec sie zdjeciom (przepal zaznaczony na czerwono, wybrane fragmenty powiekszylem do 200% zeby bylo widac dokladnie)

Domyślnie

Noooo... Zajebiste przepaly!
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

na 2 zapewne źle dobrana ogniskowa spowodowała powiększenie policzków brody itd , na 1 faktura skóry nie do przyjęcia , albo mi się wydaje albo widzę miejscowy blur na 1 a jeśli mi się nie wydaje to obróbka zła .
    Sabinki dwie, Nikony dwa ,nikkory dwa ,tamrony dwa i ryba

WWW-makro widoki itd [/COLOR]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LWO Zobacz posta
    zamiast sie klocic moze lepiej troche przyjrzec sie zdjeciom (przepal zaznaczony na czerwono, wybrane fragmenty powiekszylem do 200% zeby bylo widac dokladnie)
    ale przecież ja się nie kłócę, fakt śą przepały teraz to widzę szczególnie na dwójce jest GIGANTYCZNY
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

miłe choć 2 mi nie leży i w trójce widać pięknie odbici fotografa ))
    D 80 Nikon 18-55VR , Soligor 80-200, Samyang 8mm, Nikon 50mm + gadzety

Domyślnie

Lewe i prawe, bym jej pokazał, a środkowe wyrzucił.

Domyślnie

Podzielam zdanie powyżej.

Co do przepałów - też się ubawiłem. Autor utracił przez to szczegóły w porach
    ...jest już kategoria szumofobów, definiuje zatem nową przepałofobów.

pozdrawiam

Domyślnie

..zajrzałem do linka w podpisie LWO, świetny kontrowersyjny artykuł. Jakby odzwierciedla odwrotność wypowiedzi LWO. Ale nie o to mi chodzi.
    ...sam kiedyś byłem skrytykowany przez konkurencję regionalną w mojej okoklicy za jakieś fotki. Zaglądam potem do ich portfolio, a tam błędy tak karygodne, że szkoda gadać. Niektóre z fotek były nawet na forum nikona, a autor podaje na stronie linka, mówiąc, że spotkały się tu z uznaniem. Straszne abberacje, przepały itd. Krytyka moich była zatem niedorzeczna z ust autora.
    Konkluzja taka, że najczęściej zdjęcia fotografów niepodobają się ..innym fotografom. Zawsze jest coś do poprawki.
    Co na to wielcy mistrzowie? ..nic.
    Jak pokazują przykłady z artykułu zasady (fotografii również) są po to aby je łamać. Sztuka jest zabawą narzędziami i zasadami, czasem się maluje precyzyjnie farbą czasem roztrzaskuje jej słoik na obrazie i sika na to dla dodatkowego efektu.
    Przepraszam za OT ale ten artykuł naprawdę mi się spodobał, dzięki LWO za "dystrybucję" tłumaczonego powinien być przyklejony gdzieś na forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pantani Zobacz posta
    Podzielam zdanie powyżej.

Co do przepałów - też się ubawiłem. Autor utracił przez to szczegóły w porach
    ...jest już kategoria szumofobów, definiuje zatem nową przepałofobów.

pozdrawiam
    mnie tam te przepaly nawet nie interesowaly pokazalem tylko ze sa bo ktos wczesnies zwrocil uwage ze zdjecia sa przepalone z czym autor sie nie zgodzil.... moze nie ma skalibrowanego monitora i podglad tego co widza inni na swoich moglby mu w czyms pomoc (wstawilem 3 zdjecia)

jak ktos sie czuje urazony to moze sobie powytykac w moich watkach mimo ze mam 37 postow watkow jest kilka

kolejna rzecza jest ze lepiej jak ktos powie wprost ze cos jest bee niz wierzyc ze popelnione zdjecie nadaje sie do gazety

kolejna rzecza jest wstawianie zdjec swoich pociech , dziewczyn itd mamy do nich sentyment i ciezko zniesc ze ktos krytykuje wyraz twarzy, cienie pod oczami itd u osob ktore kochamy

zdjecia pociech moim zdaniem powinny byc w dziale albumowe chyba ze powstanie podzial w portrecie ale o tym juz ktos pisal w innym watku

jak kogos bardzo boli to co napisalem to zawsze moze wyslac PM zebys sie odp.
    Ostatnio edytowane przez LWO ; 30-01-2010 o 16:46

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów