Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Nikon D90 pytanie

Witam wszystkich
    Na wstepie troszke sie pochwale , otorz od wczoraj jestem posiadaczem tej oto puszki D90
    Sprzet bomba , przeszedlem z D60.
    Ale no wlasnie , kupilem sama puche , podpinam wczoraj w domu z wszystkimi obiektywami jakie mam i na kazdym jest widoczny BF.Jedynie sigma 17-70 od ogniskowej 17 do jakis 35 mm jest widoczny a potem do 70 jest juz ok,pozostale szkal jakie mam w podpisie wystepuje BF.
    I teraz tak tu sie ciesze z nowego nabytku a tu taka niespodzianka w postaci BF
    Najbardziej zalezy mi na Sigmie 17-70 i mam do was takie pytanie i prosze o rade , czy jest sens wysylac nowy aparat do kalibracji do Gdyni?z poprzednim body super wykalibrowali mi mi sigme 70-300, ale rozumiecie nowy nabytek i juz wysylac? Niestety nie wymienie juz puchy bo mam podbita gwarancje , a pani z FJ mowila ze gdy klient odbiera sprzet to od razu podbijaja karte i jak cos to juz potem tylko serwis, ogolnie aparacik nie ma zadnych problemow , wszystko jest ok tylko ten BF mnie doluje.
    Prosze o rady i moze jakis pomysl.
    Z gory dzieki i pozdrawiam.
    FX

Domyślnie

W puszce serwis nie grzebie, obiektyw kalibruje się pod body.
    ja bym wysłał albo pojechał osobiście
    D80, S17-70 f2,8-4,5; N 75-300; Panagor PMC 135 f2,8; Vivitar 300 f5,6 (Tokina)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojtek Mąka Zobacz posta
    W puszce serwis nie grzebie, obiektyw kalibruje się pod body.
    ja bym wysłał albo pojechał osobiście
    To chyba bedzie najlepsze wyjscie , wyslac body z obiektywem i niech wykalibruja pod puszke.
    Ciekawe ile teraz sie czeka na kalibracje ,jak wysylalem d60 to trwalo to moze 5 dni roboczych.
    Nie wiem juz czy narazie sie nacieszyc nowym nabytkiem czy lepiej bylo by go jak najszybciej wyslac i potem cieszyc sie sprzetem
    FX

Domyślnie

Ciekawe... mam ten sam objaw z obiektywem Nikkor 18-70. Wczoraj to odkryłem (D90 kupiony niedawno) i też najbardziej w zakresie 18-35 mm. Przypuszczam, że ten serwis w Gdyni dotyczy tylko obiektywów Sigma tak?

Domyślnie

Gdyby był po gwarancji mozna by sprobowac samemu, bylo kilku odwaznych ktorym sie udalo

http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=97814
    D90 | N 18-200| N35 1.8G| | SB-600 | i kilka innych gratów...

Domyślnie

Niestety (w pewnym sensie) nie jest. Choć obiektyw tak, ma już kilka lat. Niestety nie wiem czy to wina korpusu czy obiektywu. W poniedziałek kolega dostarczy inny tego typu obiektyw i przetestuję. Z innymi obiektywami raczej (!) działa dobrze. Choć teraz to już pewna wątpliwość wżarła się w moja głowę.

Domyślnie

No ja niestety mam BF z wszystkimi moimi szklami ktore posiadam BF jedynie zanika na sigmie 17-70 od ogniskowej powyzej 35 ale nie o to chyba chodzi prawda!
    Dzis jade do FJ i mowie jaka jest sytuacja.Wczoraj tam dzwonilem i pytalem czy ewentualnie mozna wymienic body , kazali mi zadzwonic za pol godziny , bo mieli sie tam spytac szefa, dzwonilem przez ponad 2 godziny i nie odbierali wogole telefonu :/
    Nie wiem juz sam czy puszka jest walnieta czy moje szkla ale cos w tym jest bo na wszystkich wystepuje BF, a na D60 jest ok.
    Wiem ze kazdy aparat jest indywidualny ale zeby chociaz jedno szklo nie bylo dobre!
    FX

Domyślnie

Pamiętaj o czymś takim jak rękojmia
    D700+S17-35/2.8-4+N35/1.8+N50/1.8+T28-75/2.8+pt04+sunpaki cztery

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Averne Zobacz posta
    Pamiętaj o czymś takim jak rękojmia

Myslisz ze moge wywalczyc na zmiane body? Ze pozwola mi wybrac taki jaki mi odpowiada?
    Juz powaznie myslalem czy by sobie nie dac spokoju i wyslac "nowe" body ze szklami do kalibracji, ale po co mam sie tak fatygowac, kupuje nie tani sprzet i chce go miec dobrego.
    FX

Domyślnie

Nowego nie wywalczysz rękojmią. Idź do sklepu i oddaj normalnie na reklamacji (gwarancji), oszczezisz sobie 2 tyg dłuższego czekania.

Jeśli ze wszystkimi szkłami masz BF czy tam FF oznacza to źle skalibrowany AF w puszce. Zbyt duża odchyłka od wzorcowego ustawienia. Serwis powinien się szybko z tym uporać. (Ale nie ten w Warszawie).
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów