Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: róża

Oszczędny w słowach Awatar Jogi
    Miasto
    Yellowstone

Domyślnie

gec, najpierw chciałbyś, żeby ktoś podał ci wszystko pod nos na talerzu, a później wypisujesz bzdury o pouczaniu.
    Nie zamierzam nikogo puczać, a kilka porad do zdjęcia jest z reguły wystarczające i ktoś kto przegląda forum chociaż trochę będzie wiedział o co chodzi. Zwykle zdjęcie komentuje więcej osób, więc nie ma sensu pisać elaboratów. Ale jeśli te parę uwag nie wystarcza, trzeba chyba dojść do wniosku, że coś przegapiłem i doczytać gdzieś resztę. (Zwłaszzcza, że tu z pytaniem o rozszerzenie tematu nie zwrócił się autor)
    A ostatni akapit jest jak najbardziej na temat, bo znajomość zasad pomiaru światła przez aparat, sposobów jego odbijania, rozpraszania i więcej prób przyniosłoby w tym zdjęciu (i wielu innnych) lepszy efekt. Na forum są też użytkownicy którzy nie widzą co to jest i do czego służy migawka w lustrzance, polecam post o czyszczeniu matryc sprężonym powietrzem.
    Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem

Domyślnie

bardzo fajna róża, polecam ogród różany w Ostromecku koło Bydgoszczy
    Janeek
    ________
    Pełen SafePaq

Domyślnie

Będąc młodą lekar.... eeee, wróć! Będąc u początków mojej zabawy z aparatem (to znaczy początków jeszcze większych niż dziś), zrobiłem fotkę, którą tu podlinkuję. Tak jakoś mi się skojarzyło to zdjęcie, że niby róża, niby też w naturze, ale jednak kompletnie inaczej to wyszło. Link http://gallery.dlc.homelinux.org/v/m...e9c992b71df78b
    Myślę, że fotografując kwiaty w naturze światło bardziej rozproszone i miękkie, da lepsze rezultaty niż tak ostre jak na Twoim zdjęciu. Ważne też jest tło, ta szara ściana nie pomaga, poza tym kadr również nie zachwyca, bo jeśli tak centralnie, to chyba bardziej pasuje "podręcznikowe" kadrowanie w kwadrat. To tyle z takich bardziej konkretnych uwag drugiego amatora.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów