Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie Falcon 800/8 mirror

http://allegro.pl/item886684068_falc..._d60_d700.html dość mnie to zaciekawiło. Co o tym myślicie. Miał ktoś kiedyś do czynienia z takim obiektywem. Sprawdza się to w jakiś sposób.

Natrafiłam na jakieś zdjęcia w internecie to jakąś wielką ostrością to on nie grzeszy.
    Ostatnio edytowane przez aneczka18 ; 27-01-2010 o 00:28

Domyślnie

to obiektyw lustrzany (nie ma regulacji przysłony), manualny, szkoda kasy; jak do d40 to wszystko w manualu (pomiar światła, ostrzenie, nie będzie lampa w tll- u działać) te zwroty o rewelacyjnym zbliżeniu, jakości zdjęć i współpracy z aparatami w opisie aukcji to zwykła ściema i tyle - da się podpiać ale funkcjonalność mocno problemowa
    D60 N18-200VR, N35 1.8, Helios 58 2.0, T90, MZ 48, SB 400

Domyślnie

Podpinałem ciamcianga 500 f6,3 i powiem że żadna rewelacja tak jak się nad nim zastanawiałem to przeszło mi od razu
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

"jak do d40 to wszystko w manualu (pomiar światła, ostrzenie, nie będzie lampa w tll- u działać)" - a co ty chcesz lampą świecić przy 800mm ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hddk Zobacz posta
    "jak do d40 to wszystko w manualu (pomiar światła, ostrzenie, nie będzie lampa w tll- u działać)" - a co ty chcesz lampą świecić przy 800mm ?
    o to samo miałem zapytać
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

Jeśli koniecznie chcesz już coś z 500mm to kup nie lustrzane tylko normalne tele(czyli z optyką w środku) 500mm f 8 ED (koniecznie sprawdź czy jest zakres przysłon 8-32)
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

...albo poszukaj starego dobrego RUSKIEGO lustra 500/8. TO był naprawdę ostry obiektyw!
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aneczka18 Zobacz posta
    http://allegro.pl/item886684068_falc..._d60_d700.html dość mnie to zaciekawiło. Co o tym myślicie. Miał ktoś kiedyś do czynienia z takim obiektywem. Sprawdza się to w jakiś sposób.

Natrafiłam na jakieś zdjęcia w internecie to jakąś wielką ostrością to on nie grzeszy.
    Za takie pieniądze nie kupisz klasycznego tele. Jesli już się zdecydujesz to na początek bardzo dobry statyw lub chocby monopod, nie utrzymasz ostrości "z ręki". Obiektywy lustrzane mają wbrew pozorom bardzo krótką GO. Miałem kiedyś Nikkora 500 F8 lustrzanego. Pobawiłem się... i sprzedałem. Szybko traci kontrast pod światło. Zdjęcia jednak, da się "tym" robić. Przy 500 z odległości 30 metrów GO wychodzi jakieś metr i to pozornie daje marną ostrość całości.No i ten bokeh w kółeczka, kwestia gustu
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin_G Zobacz posta
    ...albo poszukaj starego dobrego RUSKIEGO lustra 500/8. TO był naprawdę ostry obiektyw!
    A jakaś dokładniejsza nazwa?

I takie pytanko, jak jest AF w puszce to wtedy te obiektywy ostrza automatycznie czy też w żaden sposób? Właściwie to zastanawiałam się nad tym obiektywem do fotografii przyrodniczej, bo chciałam po prostu się podszkolić na czymś tańszym i dłuższym niż 300mm, ale tak sobie myślę, że do tego to raczej przydałby się szybki AF.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hddk Zobacz posta
    skrót myślowy i od razu biją ;p - w manualnych szkłach tym czy innym da się błyskać tylko w manualu lampy (lub w jej trybie automatyki o ile ma) wiadomo ale nie dla wszystkich, to samo np z pierścieniami do macro bez styków - potem wiele rozczarowań i pytań dlaczego nie działa, wole walić od razu czego nie ma bo nie ma prawa być niż czy tego się użyje kiedykolwiek
    D60 N18-200VR, N35 1.8, Helios 58 2.0, T90, MZ 48, SB 400

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów