Witam , wiem że podobnych tematów sporo ale nawet w opcji szukaj nie dałem rady wyszukać. Będąc szczęśliwym (jeszcze) posiadaczem D3 ze szkiełkami MF i AF-S i AF , starymi /nowymi ,również z poprzednimi puszkami D200 , D80 ,F5 ,F100 itd. nigdy nie miałem problemu na tyle dużego żeby stwierdzić problemu z BF/FF. Czytając forum w ogromie nieszczęścia znacznej części naszej społeczności czułem się szczęśliwcem wybranym przez los aż do dzisiaj...
Jako że trwają negocjacje ze sprzedażą D3 dowiedziałem się o tak naprawdę braku systemu Nikona , puszek ze szkłami. No bo jak wytłumaczyć jeśli D3 działa wspaniale i bezproblemowo z powiedzmy 20 szkłami i istnieje również szkło Nikona serii 24-70/2,8 (wszystko profi ) które również wspaniale działa z inną puszką/puszkami. Ale również istnieje możliwość BF/FF ( i to bardzo dużego) w połączniu w/w D3 z 24-70....
Co powoduje że istnieje taka możliwość ? Teoretycznie jeden system , szkło super , puszka super , no to gdzie istnieje problem ? .No i gdyby sprzęt był na gwarancji to co reklamować ? Czy ktoś się z tym spotkał?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami